Collaboratella verkkoluento

Ollaan uuden kynnyksillä. Moodleroomsin Collaborate on helppokäyttöinen verkkoluento-aktiviteetti. Tämä työkalu vapauttaa sinulle aikaa. Työkalu tekee monia asioita puolestasi verrattuna Adobe Connectiin tai Skype for Businekseen. Työkalu parantaa myös opettajana sinun opetus- sekä osallistujien oppimiskokemusta.

Osallistujat, niin opintojaksolle/kurssille/työtilaan osallistujat kuin ulkopuoliset, liittyvät istuntoon helposti. Osallistuja liittyy istuntoon Moodleroomsista napsauttamalla kurssilla näkyvää Collaborate-istuntokuvaketta. Ulkopuolinen puolestaan liittyy käyttämällä saamaansa URL-osoitetta. Napsauttamalla osoitetta/linkkiä. Näyttöön tulee sen istunnon nimi, johon ollaan liittymässä ja kenttä, johon osallistuja kirjoittaa nimensä. Liittymisohjeet.

Mitään asennuksia ei tarvita sillä Collaborate hyödyntää moderneja verkkotekniikoita (esim. HTML5 ja WebRTC). Käyttöliittymä on yksinkertainen ja Blackboard luonnehtii sitä intuitiiviseksi, se opastaa käyttäjää eri tilanteissa. Se muun muassa seuraa jokaista puhujaa automaattisesti ja näyttää puhujan nimen näytössä.

Osallistujat voivat Collaboratessa keskustella chat-kanavan avulla, esittäjä- ja valvojaroolissa jakaa ääntä, videokuvaa, tiedostoja, valkotaulun ja näytön. Voit äänestyttää ja jakaa osallistujat pienryhmiin. Istunnon voi luonnollisesti tallentaa ja yksi ajansäästö toteutuu sillä, että tallennus tulee automaattisesti istunnon alueelle Moodleroomsiin. Osallistujille voi sallia tallenteen lataamisen. Ulkopuolisille osallistujille voi lähettää tallennelinkin.

Muuta hyödyllistä ja uutta:

  • Raportit mahdollistavat läsnäolon seurannan. Niiden avulla on mahdollista reagoida niihin osallistujiin, joilla on esimerkiksi ollut ongelmia (lyhyt läsnäolo) istuntoon osallistuessa.
  • Osallistujille voi alustaa oman Collaboraten opintojakson/kurssin/työtilan aukioloajan ajaksi.
  • Istunnot voi ajastaa.
  • Tallenteisiin voi lisätä manuaalisen tekstityksen tai YouTubea käyttäen automaattisen. Tekstitys soveltuu esim. vaihto-opiskelijoiden tarpeisiin.

Paras käyttökokemus tulee, kun käytät Chrome-selainta. Seuraavaksi paras tulee Firefoxia käyttäen. Internet Explorer ei mahdollista kaikkien sisältöjen jakamisen. Sitä ei siis tule käyttää.

Collaborate-ohjeet.

Lataa Bb Student by Blackboard –sovellus (saatavana AppStoresta, GooglePlaysta sekä Microsoft-kaupasta) ja yhteistyö, läsnäolo onnistuu myös mobiililaitteella: 1) kirjaudut mobiililaittesi selaimella opintojaksolle (Moodleroomsissa) 2) liityt kokoukseen ko. linkistä ja päädyt virtuaaliyhteyteen toisten osallistujien kanssa. Huom. Bb Student -sovellus käynnistyy ja toimii taustalla.

Kirjoittaja Maarit Ignatius, monimuotopedagogiikan suunnittelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *