FEFE-hankkeen valmennusohjelma 2017

FEFE-hankkeen vuoden 2017 valmennusohjelma on julkaistu. Seminaarit ovat avoimia kaikille. Valmennuspajat, matkat, muu yhteistyö ja yrityksen yhteystiedot FEFEn verkkosivuilla edellyttävät yhteistyösopimusta FEFE-hankkeen kanssa. Kunkin tapahtuman tarkempi ohjelma ja linkki ilmoittautumislomakkeeseen julkaistaan FEFEn verkkosivuilla ennen tapahtumaa.

Lisätiedot: Päivi Franssila, paivi.franssila@karelia.fi, p. 050 315 6571.

Monialaiset valmennuspajat

7.2. klo 15–18  Kaupunginteatterin ravintola, tornikabinetti, Joensuu

Ohjelmassa mm. kevään valmennusohjelman ja osallistujien esittely, kokemuksia kiinalaisten matkailijoiden vastaanottamisesta (Domi Travel), puheenvuoro tuotekehityksen arvosta asiakkaalle (FinnProto Oy), työpajatyöskentelyä sekä päivällinen

11.4. klo 15–18  paikka ilmoitetaan myöhemmin

Teemana mm. kiinalainen näkökulma suomalaisiin ikäihmisten palveluihin. Ohjelmassa kuulumiset ja palautteet helmikuun matkalta International Senior Care Expoon, Pekingiin, yritysesittelyitä, ideariihi, palaute ja suunnittelua, päivällinen

9.5. klo 15–18  paikka ilmoitetaan myöhemmin

Ohjelmassa mm. mahdollisuus esitellä yritysten omia kiinalaisille suunnattuja tuotteita ja palveluita, palautetta antamassa myös kiinalaisia osallistujia. Lisäksi suomalaisia kokemuksia ja näkemyksiä siitä, millaista on olla ensimmäistä kertaa Kiinassa, kesäkuun matkalle valmistautumista, yritysesittelyitä, palaute ja suunnittelua, päivällinen

12.9. klo 15–18  paikka ilmoitetaan myöhemmin

Teemana kansainvälinen liiketoiminta. Ohjelmassa mm. Kiina-case, asiantuntijapuheenvuoro, palaute ja yhteenveto, päivällinen.

 

Matkat Kiinaan

FEFEn järjestämien Kiinan-matkojen tarkoituksena on tutustua kiinalaiseen kulttuuriin ja bisneskäyttäytymiseen paikan päällä sekä luoda suhteita mahdollisiin tuleviin liikekumppaneihin tai asiakkaisiin. Tutustumme paikallisiin ikäihmisten aktiivista osallistumista ja hyvinvointia edistäviin yrityksiin ja organisaatioihin sekä niiden tuotteisiin, palveluihin ja osaamiseen. Vierailukohteet valitaan matkalle osallistuvien yritysten toiveita kuunnellen.

Matkajärjestelyistä ja tulkkauksesta ohjelman mukaan vastaa FEFE-hanke. Hanke kustantaa osan osallistujien matkakustannuksista. Osallistujien tulee hankkia omatoimisesti matkaviisumi ja varata majoitus. Tarvittaessa avustamme viisumiasioissa ja varaamme hotellin.

Matka Pekingiin ja Harbiniin 23.2.–2.3.2017

Helmikuun matkalla suuntaamme ensin Pekingiin, jossa vierailemme China International Senior Care Expo -messuilla. Pekingistä lennämme Harbiniin, jossa teemme yritysvierailuja osallistujien tarpeiden mukaan. Paluu Harbinista Pekingiin keskiviikkona 1.3. illalla ja torstaina 2.3. lennot Peking–Helsinki–Joensuu. Sitova ilmoittautuminen 31.1. mennessä.

Matka Harbiniin 12.–17.6.2017

Matkalle lähtee Pohjois-Karjalan delegaatio maakuntajohtajan johdolla. Mahdollisuus osallistua China–Russia -messuille Harbinissa. Ohjelmassa mm. Heilongjiangin maakunnan virallinen vastaanotto Harbinissa, vierailut hoitokodeissa ja sairaaloissa, China–Russia Expo -avajaiset, messuvierailu tai yksityiset tapaamiset.

Räätälöity matka syksyllä 2017

Matka suunnitellaan mukaan tulevien yritysten tarpeiden mukaan. Järjestämme yritystapaamisia ja vierailuja mahdollisuuksien mukaan Harbinissa.

 

Seminaarit

4.4.2017 Sino-Finnish Seminar on Active Ageing
 – Services, products and expertise for better health and wellbeing

Paikka: Finpro, Porkkalankatu 1, Helsinki

Kohderyhmä: Aktiivista ikääntymistä tuotteillaan, osaamisellaan ja palveluillaan edistävät yritykset ja organisaatiot, jotka näkevät Kiinan kanssa tehtävän yhteistyön mahdollisuutena myös oman toimintansa kehittämiselle.

Hyödyt osallistujille: tietoa ja kokemuksia Kiinan kanssa tapahtuvasta yhteistyöstä ja liiketoiminnasta, monialainen verkostoituminen kotimaassa, kulttuurinen osaaminen ja kansainvälinen näkyvyys

Ohjelmassa mm. asiantuntijapuheenvuoroja (Finpro Itä-Suomi, Kiinan suurlähetystön edustaja, FinlandCare, Kiinassa liiketoimintaa harjoittaneet yritykset, Kiinan elinkeinoelämän asiantuntija, Kiinalaisen yliopistollisen sairaalan edustaja), suomalaiset ikäihmisten terveyspalvelut kiinalaisesta näkökulmasta, paneelikeskustelu, verkostoitumistilaisuus, yritysesittelyjä

7.11.2017 Kiikarissa Kiina – tarkennettuja kuvia: uusia palveluita, tuotteita ja osaamista

Paikka: Joensuu

Ohjelmassa mm. FEFE-hankkeen tulosten esittely

 

Muut valmennusohjelman tarjoamat mahdollisuudet

Tule Clinical Study Visit -valmentajaksi

Rakennamme yhteistyössä Karelia-ammattikorkeakoulun ja FEFEn yhteistyöyritysten kanssa Clinical Study Visit -valmennusohjelman. Clinical Study Visit on maksullinen valmennus, jota tullaan tarjoamaan jatkossa kiinalaisille sote-alan asiantuntijadelegaatioille. Valmennusohjelman tavoitteena on tarjota kiinalaisille asiantuntijoille ja yritysten edustajille mahdollisuus tutustua ikäihmisten palveluihin Suomessa sekä solmia yhteistyösuhteita sote-palveluiden kehittämiseksi sekä Kiinassa että Suomessa.

FEFEn kautta pohjoiskarjalaisilla yrityksillä ja organisaatioilla on mahdollisuus päästä Clinical Study Visit -valmentajaksi. Yritykset saavat ohjausta kiinalaisten asiantuntijoiden vastaanottamiseen ja sellaisten esittelymateriaalien tuottamiseen, joiden avulla yritykset voivat esitellä osaamistaan tai tuotteitaan ottaen huomioon kiinalaisen kulttuurin.

Alustavan suunnitelman mukaan kiinalaisille asiantuntijoille rakennettavan valmennusohjelman kesto on yhteensä 5 päivää. Ensimmäisenä päivänä Karelia-amk perehdyttää osallistujat suomalaiseen ikäihmisten palvelujärjestelmään. Kolmena seuraavana päivänä osallistujat jalkautuvat maakunnan yrityksiin, jotka ovat olleet mukana FEFEn valmennuksessa. Viimeisenä Karelia-amk:n järjestämänä päivänä käydään läpi valmennuksen aikana tulleita kokemuksia ja ideoidaan kehittämisaihioita osallistujien omiin toimintaympäristöihin soveltuviksi sekä Kiinassa että Suomessa. Kiinalaiset asiantuntijavieraat maksavat valmennuksesta sovitulla tavalla vastaanottaville yrityksille ja Karelia-amk:lle.

Hoito-, hoiva- ja kuntoutusalan yrityksille järjestetään maaliskuussa työpajoja, joiden osallistujat voivat jatkaa maksuttomaan Clinical Study Visit -valmennukseen ja päästä itse valmentajaksi. Saman sisältöiset työpajat järjestetään Nurmeksessa 14.3., Kiteellä 16.3. ja Joensuussa 21.3. Työpajojen tuloksia syvennetään yhteisesti 23.3. Joensuussa.

Esittäydy Active Ageing -videoportfoliolla

FEFE-hankkeeseen sitoutuneet yritykset pääsevät halutessaan esittäytymään myös Active Ageing -videoportfoliolla, jossa pohjoiskarjalaiset ikäihmisten palveluja, tuotteita ja osaamista tarjoavat yritykset ja organisaatiot esittäytyvät kiinalaisille ja aasialaisille asiakkaille.

FEFE-hanke tuottaa videoportfolion ja tarjoaa yrityksille esittäytymisvalmennusta, jossa otetaan huomioon kansainväliset ja erityisesti kiinalaiset asiakkaat.


1 thought on “FEFE-hankkeen valmennusohjelma 2017

  1. Johanna Nyyssölä

    Hei! Minulla on ikäihmisten palvelukoti pohjois-Pohjanmaalla, olemme pieni 12 paikkainen palvelukoti missä green care toimintamalli on vahvasti mukana. Olisin kiinnostunut clinical study valmennuksesta. Onko se mahdollista vai onko pelkästään Pohjois Karjalassa oleville yrityksille?
    Meihin voi tutustua kotisivuilta ja facebookissa.
    Johanna Nyyssölä, Lampelan Palvelukoti

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *