Pohjoiskarjalainen ikäosaaminen tuotteistetaan kansainvälisiä vieraita varten

Pohjois-Karjalan hoito-, hoiva- ja kuntoutusalan toimijat pohtivat uuden koulutuspalvelutuotteen sisältöä yhdessä FEFEn edustajien kanssa työpajassa Karelia-ammattikorkeakoululla toukokuun lopulla.

Pohjoiskarjalainen ikäihmisten hyvinvointia ja osallisuutta edistävä osaaminen paketoidaan tämän vuoden aikana kansainvälisille toimijoille tarjottavaksi koulutuspalvelutuotteeksi. Työn alla oleva Clinical Study Visit (CSV) -ohjelma on maksullinen vierailupaketti, jonka kautta eri maiden asiantuntijoilla ja yritysten edustajilla on mahdollisuus tutustua suomalaisiin ikäihmisten palveluihin käytännössä.

CSV-ohjelmaa kehittää Karelia-ammattikorkeakoulun ja Maakuntaliiton yhteinen hanke yhteistyössä alueen hoito-, hoiva- ja kuntoutusalan yritysten kanssa. Further East from the East (FEFE) -hankkeen tarjoamaan mahdollisuuteen päästä kehittämään koulutuspalvelutuotetta Active Ageing -verkostossa on tarttunut innolla jo kymmenkunta pohjoiskarjalaista hoito- ja hoiva-alan toimijaa. Mukana on mm. Ääniavara, Hoitokoti Helmi, Siun sote / ikäihmisten palvelut, Senioripäiväkoti Varpunen, Mäntyniemen Ikihonka, Palvelutalo Kotiranta / Enon Vanhusten Tuki ry, Finlandia Tour sekä Finn Proto Oy.
Tutustu yhteistyöverkostoon tarkemmin.

CSV-ohjelman sisällön suunnittelu on pääpiirteissään valmis, ja vuoden 2017 aikana pohjoiskarjalaiset yritykset valmennetaan vastaanottamaan kansainvälisiä vieraita ja esittelemään omaa toimintaansa tuleville ohjelmaan osallistuville delegaatioille. CSV-ohjelman valmentajana toimii Karelia-ammattikorkeakoulu.

– On todella hienoa, että maakunnan ikäihmisten palveluissa, matkailussa ja apuvälinealalla toimivat yritykset ovat rohkeasti ja ennakkoluulottomasti lähteneet omalle kansainvälistymispolulleen CSV-valmennuksen merkeissä. Valmennuksen tuloksena yritykset saavat esiin omaa erityisosaamistaan aiempaa paremmin sekä saavat mahdollisuuden uudenlaisten kumppanuuksien kautta vaikkapa uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen, kertoo FEFE-hankkeen projektipäällikkö Päivi Franssila Karelia-ammattikorkeakoulusta.

CSV-ohjelman markkinointi lähtee käyntiin Kiinassa vielä kesäkuun aikana, kun pohjoiskarjalainen delegaatio vierailee Kiinan Harbinissa. Yksi delegaation jäsenistä on maakuntajohtaja Risto Poutiainen, joka tutustuu ensimmäistä kertaa Heilongjiangin yhteistyöalueeseen paikan päällä.

Kiinalaisilla yhteistyökumppaneilla on ollut suuri merkitys valmennusohjelman syntyyn, sillä ajatus koulutuspalvelutuotteesta lähti liikkeelle viime syksynä, kun kiinalainen delegaatio kävi Joensuussa tutustumassa ikäihmisten palveluihin ja allekirjoittamassa samalla yhteistyösopimuksia. Delegaation jäsenet toivoivat jatkoa vastaavanlaisille vierailuille, ja ikäihmisten palveluiden kehittäminen on myös Kiinan hallituksen esiin nostama kehittämiskohde.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *