Tradenomi tai restonomi – hakuaika lähestyy!

On se aika vuodesta, kun päivä alkaa pidentyä ja lintujen laulua kuulee yhä enemmän ja useammin. Kevään varma merkki on myös se, että korkeakoulujen yhteishaku lähestyy.

Tee hyvä päätös ja sijoita itseesi. Hae meille suorittamaan ylempää AMK-tutkintoa. Ammattikorkeakoulun ylemmässä tutkinnossa kehität itseäsi sekä omaa työtäsi.

Tänä vuonna hakuaika on lyhyempi kuin edellisinä vuosina. Ole siis tarkkana, ettei haku mene osaltasi ohitse. Ja vuodesta 2017 alkaen Johtaminen ja liiketoimintaosaaminen-koulutukseen ovat voineet hakea tradenomien lisäksi myös restonomit. Moninaisuudessa on voimaa.

Hakuaika: 14. – 28.3.2018
Lisätietoa osoitteessa: http://www.karelia.fi/fi/koulutus/ylemmat-amk-tutkinnot/johtaminen-ja-liiketoimintaosaaminen

Ensimmäinen liiketalouden YAMK-koulutuksen Master of Business Administration valmistuu tammikuussa 2017

Minulla on hienoa uutisia tarjolla heti tähän vuoden 2017 alkuun! Liiketalouden ylemmän AMK-tutkinnon Johtamisen ja liiketoimintaosaamisen koulutuksestamme valmistuu ensimmäinen opiskelija. Ja koska tutkinnon englanninkielisen tutkintotodistusliitteen, eli Diploma Supplementin, tutkintonimike on Master of Business Administration, tituleeraan blogimme hengessä tutkinnon saajaa otsikossakin Masteriksi. Ensimmäinen valmistunut on aikoinaan Joensuussakin jääkiekkouraa tehnyt Topi Riutta, jota haastattelin tätä blogia varten. Alla on Topin tuntemuksia todistuksen saamisen kynnyksellä. Ja se virallinen todistuksen päiväys on 31.1.2017, jolloin siis historiankirjat laitetaan uuteen uskoon.

Kysymys: Olet nyt ensimmäisenä suorittanut Karelia-amk:n liiketalouden ylemmän AMK-tutkinnon. Kerrotko hieman taustojasi. Kuka olet ja mitä olet tehnyt AMK-tutkintosi jälkeen?

Vastaus: Nimeni on Topi Riutta ja kiitos kunniamaininnasta saada olla ensimmäinen, joka on suorittanut Karelia-amk:n liiketalouden ylemmän AMK-tutkinnon. Ennen YAMK-tutkintoa olen suorittanut vuoden 2008 keväällä liiketalouden AMK-tutkinnon. Tämän jälkeen olen työskennellyt pukeutumisen sekä huonekalujen parissa toimien myymäläpäällikkönä, myyntipäällikkönä sekä tavaratalojohtajana. Olen mm. ollut mukana perustamassa Suomen ensimmäistä pukeutumisen Luxus-tavarataloa ja toiminut siinä yksikön vetäjänä.

Kysymys: Mikä sai sinut lähtemään opiskelemaan ylempää AMK-tutkintoa?

Vastaus: Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittamista olen miettinyt jo siitä lähtien, kun sain AMK-tutkinnon valmiiksi. Opiskelemaan lähteminen osui mukavasti omaan elämäntilanteeseen sekä kiinnostus pätevöittää omaa osaamistani tuli ajankohtaiseksi. Halusin saada lisää oppia johtamisesta ja liiketaloudesta.

Kysymys: Miltä opiskelu tuntui ja mitä sait koulutukseltasi?

Vastaus: Opiskelu tuntui mielekkäältä ja erittäin iso plussa oli se, että opiskelun pystyi räätälöimään omiin aikatauluihin. Huomionarvoista oli myös opiskelun nykyaikaisuus. Opintojaksoja pystyi suorittamaan jopa ulkomailta käsin, kiitos nykyteknologian ja Karelia AMK:n. Opiskelutovereiden kanssa käydyt keskustelut, niin koulun kahvipöydissä kuin Moodlen työtiloissa toivat rutkasti uutta tietoa ja osaamista omaan toimintaani. Tätä tietoa olisi ollut täysin mahdotonta saada missään muualla kuin tutustuessa Karelia-amk:n kautta uusiin ihmisiin. Ulkopuoliset luennoitsijat toivat oivan lisämausteen opiskeluihin, Karelian oman opetushenkilökunnan lisäksi. Tokihan omat tunnetilat vaihtelivat opintojen aikana, mikä on luonnollista, kun uusia asioita tulee eteen ja niistä täytyy päästä eteenpäin. Mielestäni kokonaispaketti oli ainakin minulle opettavainen.

Kysymys: Mitkä ovat miehen suunnitelmat tästä eteenpäin?

Vastaus: Omat suunnitelmani ovat selvillä työn suhteen ja eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikka 10 vuoden periodilla aloittaisin tohtorin tutkintoon johtavat opinnot.

Kiitämme Topia haastattelusta ja toivotamme hänelle onnellisuutta ja menestystä jatkoon! Jo nyt on tiedossa, että kevään aikana tulee valmistumaan myös moni muukin Karelian liiketalouden YAMK-koulutuksen historian ensimmäisen vuosikurssin LTLYS15:n opiskelija. Opiskelutahti on siis ollut todella ripeä ja määrätietoinen. Tästä on hyvä jatkaa.

Uusi ryhmä tulossa ja koulutusta kehitetään edelleen

Karelia-amk:n historian ensimmäisen tradenomien ylemmän AMK-tutkinnon ryhmän ensimmäinen opiskeluvuosi alkaa kääntyä loppuaan kohti. Paljon on ehditty yhdessä käydä läpi ja paljon on vielä edessä.

Se on kuitenkin varmaa, että ensimmäisenä aloittanut ryhmä on ollut huikean aktiivinen ja pysynyt todella hyvin kasassa. 33 aloittaneesta opiskelijasta jopa 31 on pysynyt hyvin mukana ja uskon, että myös loput saavat opintonsa käyntiin viimeistään uuden syksyllä aloittavan ryhmän mukana.

Olemme saaneet matkan varrella paljon hyvää palautetta, jonka avulla voimme edelleen kehittää koulutustamme. Tästä kiitos aktiivisen ensimmäisen ryhmän opiskelijoille. Uskon, että saamme palautteen mukaisia asioita käyttöön niin uudelle aloittavalle kuin palautetta jo antaneelle jatkavallekin ryhmälle. Yhtenä esimerkkinä tästä on, että koulutuskalenterimme koki pienen päivityksen, joka mahdollistaa paremmin vapaasti valittavien opintojen suorittamisen sekä tarvittaessa nopeutetun opiskelupolun tätä haluaville opiskelijoille.

Kesää kohti olemme jälleen kuin huomaamatta olleet menossa talven ja kevään työn täyteisessä opiskeluelämässä. Kiitos kaikille tähän astisesta. Vedetään vielä kevät loppuun täysillä ja ollaan sitten kesän jälkeen opiskeluintoa täynnä aloittamassa jälleen uutta opiskeluvuotta.

Odottavan aika on pitkä – kohta käynnistetään

Opiskelijavalinnat vahvistuvat lähipäivinä ja kohta kesän odotus palkitaan. Pääsemme aloittamaan Karelia-amk:n näkökulmasta historiallisen ensimmäisen tradenomi (YAMK) -koulutusohjelman toteutuksen. Tunnelma on varmaan vähän samanlainen kuin täysin uutta asuntoa tai autoa hankittaessa. Kiiltäviä myyntiesitteitä on voinut tutkia ja tehdä ostopäätöksen, mutta renkaita ei ole voinut käydä potkimassa, koeajosta puhumattakaan. Uuteen asuntoonkin voi tutustua vasta sen valmistuttua ja todeta, kuinka hyvin lupaukset vastaavat todellisuutta. Vähän samanlainen tilanne on aina edessä niillä, jotka aloittavat täysin uuden koulutusohjelman parissa. Tällä kertaa etunamme on se, että monet liiketalouden ylempään tutkintoon sisältyvät opintojaksot ovat olleet toteutuksessa sellaisenaan jo vuosia. Lastentaudit on parannettu ja pinnat hiottu tasaisiksi. Tästä on hyvä lähteä avaamaan uutta lukuvuotta uuden tutkinnon kanssa – kohti Master-tason tutkintoa!

Hakuaika lähestyy loppuaan – koulutuksen alku häämöttää

Johtamisessa tärkeintä ovat päätökset. Suunnitella voi loputtomiin. Vaikka vanha viisaus sitä, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, pitää edelleen paikkansa, niin ilman todellisiä päätöksiä ei synny mitään uutta.

Hakuaikaa on vielä 9.4.2015 klo 15.00 asti. Toimi siis ajoissa ja tee hyvä päätös!

Monialaista ja moninaista opiskelua

Alusta alkaen olemme Kareliassa toteuttaneet ylempään AMK-tutkintoon johtavaa koulutustamme monialaisesti. Kovasti ovat opiskelijat kiitelleet sitä, että insinöörit ja sairaanhoitajat ovat suorittaneet opintojaan kuluttaen luentosalin penkkejä samassa salissa ja samaan aikaan. Virtuaaliympäristöstä puhumattakaan. Johtamisen kysymykset kun ovat kovasti universaaleja ja alasta riippumattomia.

Monesti on insinööri voinut oppia sairaanhoitajalta, miten hiljaista tietoa hyödynnetään tai sairaanhoitaja on voinut oppia insinööriltä, miten prosesseja kehitetään. Konkarit ovat opettaneet nuorempia tai nuoret konkareita. Jatkossa pääsevät myös tradenomit mukaan tähän keskusteluun ja tuovat oman kortensa yhteiseen kekoon!

Opettajan pajalla pauke kuuluu – opintoja virtuaalistetaan

Ylemmässä tradenomitutkinnossa on selkeä opetussuunnitelma ja tutkinnon profiili on strategisen johtamisen käytännön sovelluksissa sekä vaikkapa henkilöstöjohtamisen kysymyksissä. Mutta emme ole unohtaneet ikivihreää kestävän johtajuuden teemaakaan. Ja koska kysyntä pelkästään verkossa tapahtuville virtuaaliopinnoille lisääntyy koko ajan, päätimme yhdistää nämä kaksi ja tarjoamme jatkossa syksystä 2015 alkaen Sustainable Management -opintojakson kokonaan aikaan ja paikkaan sitomattomana. Aloituksia tulee olemaan kaksi kertaa vuodessa: syyskuussa ja tammikuussa. Mukavaa luoda jotain uutta!

Kaikki johtaminen lähtee itsensä johtamisesta

Alusta alkaen olemme ylemmissä AMK-tutkinnoissamme aloittaneet varsinaisen opiskelun Itsensä johtaminen -opintojaksolla. Johtaminen on mukana opintosisällöissämme muodossa tai toisessa ja juuri liiketalouden tutkinnossa se painottuu.

Jotta voit johtaa muita ja toimia työyhteisön osana, sinun tulee ensin osata johtaa itseäsi. Aloitamme pyytämällä opiskelijoitamme pohtimaan omasta näkökulmastaan ihmisen elämän kolmea tärkeintä kysymystä: kuka minä olen, mistä tulen ja minne olen matkalla?

Tule kanssamme yhdessä pohtimaan näitä ja lukuisia muita kysymyksiä. Hae Kareliaan opiskelemaan ja haasta itsesi matkalle kohti Masteria.