Suunnitelmasta sovellukseksi

Viimeisimmän kuukauden aikana koulun penkillä istuminen on ollut täysin uusien asioiden kohtaamista ja itsensä likoon laittamista. Saimme noin kuukausi sitten toimeksiannon yritykseltä. Toimeksiantona on toteuttaa moibilisovellus, jollaista toimeksiantajalla ei ole ennen ollut. Yrityksellä itsellään ei ollut kuin muutama ehto, jotka täytyivät sovelluksessa olla, mutta muuten sovelluksen suunnitteleminen ja toteuttaminen jäisi meidän opiskelijoiden harteille. Aloittaessamme sovelluksen toteuttamista jokaiselle ryhmäni jäsenelle jaettiin  oma vastuualueensa. Osa ryhmästäni on vastuussa mm. graafisesta toteutuksesta, materiaalintuottamisesta ja koodaamisesta. Minun toimenkuvaan kuuluu mobiilisovelluksen suunnittelu. Haastavaa sovelluksen suunnittelussa  oli jo heti alkumetreillä se, ettei tällaista sovellusta oltu ennen tehty, joten suunnittelu täytyi aloittaa aivan puhtaalta pöydältä. Suunnittelu täytyi aloittaa mm. miettien  minkälainen käyttäjä sovellusta mahdollisesti tulisi käyttämään, mitkä asiat käyttäjää kiinnostavat ja miten käyttäjä käyttäisi sovellusta.

ideoita-sovellukseen

Sovelluksen ideointia. Ideoinnissa käytettiin monia erilaisia menetelmia ja soveluksia.

Tarkan suunnittelun jälkeen pääsimmekin piirtämään rautalankamallia, joita sitten on työstetty pientä yksityiskohtaan myöten tarkasti niin käsin piirtäen kuin myös tietokoneella piirtäen

ideoitia-wireframe

Ensimmäinen käsin piirretty rautalankamalli.

 

 

kuva-wireframe

Tietokoneella piirretty lopullinen rautalankamalli.

 

 

 

 

 

Suunnitteluvaihe on nyt taputeltu loppuunsa ja toimeksiantajat tavattu useampaan kertaan. Tänään asiakastapaamisessa toimeksiantaja hyväksyi  suunnitelmat, joten seuraavaksi suunnitelmat siirtyvät graafisen toteuttajan, materiaalintuottajan sekä koodarin nenän eteen tarkasteltavaksi. Tämän jälkeen sovellus onkin valmis testaamista ja käyttämistä varten. Seuraavana itselläni on vuorossa materiaalin tuotto, joka tarkoittaa sitä, että aloitan sovelluksen sisällön toteuttamisen niin kuvien kuin informaation osalta. Vielä matkaa valmiiseen tuotteeseen on, mutta en millään malta odottaa hetkeä, jolloin  itse suunnittelemani sovellus on valmis jaettavaksi sovelluskauppoihin.

– Melina