Epic Challengen kautta uusiin haasteisiin

NASA:n kehittämä ja tarjoama Epic Challenge Joensuu –ohjelma alkaa olla tämän lukuvuoden opiskelijoiden osalta loppusuoralla. Tällä hetkellä kirjoitamme kevään aikana toteuttamiemme kokeiden ja tutkimusten loppuraportteja. Ensi viikolla matkaammekin jo Floridaan, missä esittelemme ryhmiemme aikaansaannoksia Kennedy Space Centerissä. Toki aikaa jää myös shoppailulle ja nähtävyyksille.

Epic Challenge -tiimeissä olemme loppukevään käyttäneet  prototyyppien valmisteluun ja kehitykseen. Itse kuulun ryhmään Red Sandbox ja olemme toteuttaneet mm. Oculus Riftin avulla Solution Ghost –nimistä järjestelmää. Kyseinen prototyyppi mahdollistaa käsien liikkeen nauhoituksen ja toiston argumentoidussa todellisuusympäristössä. Tällä tavalla kuka tahansa voi suorittaa ratkaisuja ongelmiin seuraamalla osaavan asiantuntijan käsien liikkeitä.

Solution Ghostin käsittelyä ECJ -workshopissa

Solution Ghostin käsittelyä ECJ -workshopissa

Vaikka omalta osaltani Epic Challenge Joensuu jää pian taakse, itse ohjelma jatkuu myös ensi lukuvuonna. Karelia-ammattikorkeakoulunkin opiskelijat voivat jälleen hakea ohjelmaan ja deadline hakemiselle on 31.5.2016. Lisätietoja ohjelmasta sekä hakuprosessista löytyy Epic Challenge Joensuun verkkosivuilta: http://www.karelia.fi/epicchallenge/. Suosittelen ohjelmaa lämpimästi kaikille eeppisistä haasteista ja kokemuksista kiinnostuneille!

Omalla kohdallani tässä kuussa Epic Challengen lisäksi päättyvät myös opiskeluni Joensuussa sekä promotiimityöt. Opiskelut toki minulla jatkuvat, mutta muutan alkusyksystä Tampereelle, jossa minua odottaa mielenkiintoinen työharjoittelujakso Suomen Pelimuseon rakentamiseen ja avajaisiin liittyen. Joensuu jää tällä erää siis taakse, mutta mukanani kannan täältä roppakaupalla hienoja muistoja.

Kesällä työstän työparin kanssa omaa projektia, johon olemme hakeneet ja saaneet rahoitusta Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Karjalan rahastosta sekä Draft –ohjelmasta. Kyseessä on Unity –pelimoottorilla toteutettava virtuaalinen taidegalleria, jonka keskiössä ovat joensuulaisen kuvataiteilija Tiia-Mari Kolibrin taideteokset. Tuon projektin etenemistä voi seurata Facebookissa: http://facebook.com/kolibriartgallery.

Kuvakaappaus Tiia-Mari Kolibrin Virtuaalisen Taidegallerian prototyyppistä

Kuvakaappaus Tiia-Mari Kolibrin Virtuaalisen Taidegallerian prototyyppistä

Mennyt lukuvuosi on ollut kaiken kaikkiaan erittäin opettavainen ja sen varrella olen saanut kerättyä jälleen lukuisia uusia ystäviä ja tuttavuuksia. Kiitos kun olet seurannut blogiamme! Haluan lopuksi vielä toivottaa kaikille mukavaa kesää ja menestystä tuleviin haasteisiin.

– Joni, tietojenkäsittely