Kehitä itseäsi ja osaamistasi huolimatta nykyisestä elämäntilanteestasi!

Haku ammattikorkeakouluihin päättyi tällä viikolla ja jokainen kouluun hakenut varmasti odottaa innolla valintakokeita ja lopullisia tuloksia. Mutta mitä jos käykin niin, ettei pääse opiskelemaan? Tai mitä jos tänä vuonna ei hakenutkaan vielä kouluun, mutta siitä huolimatta haluaisi jollain tapaa tehdä opintoja, joista olisi hyötyä tulevissa hauissa? Tilanne voi myös olla se, että on jo työelämässä, mutta haluaa kehittää itseään omalla alallaan ja oppia uutta. Tällöin ratkaisuja tarjoaa Karelia-ammattikorkeakoulun vaihtoehtoinen opintotarjonta.

Polkuopinnot

Haaveiletko tulevaisuudessa hakeutuvasi ammattikorkeakouluun, mutta koulupaikkaa ei tällä kertaa auennut? Polkuopinnot ovat silloin hyvä vaihtoehto. Aloittaviin uusiin ryhmiin jätetään muutama paikka polkuopiskeljoille. Polkuopiskelijan tarkoituksena on opiskella ensimmäisen vuoden opinnot kokonaisuudessaan tutkinto-opiskelijoiden mukana sekä samassa tahdissa heidän kanssaan. Ilmoittautumisaika polkuopiskelijaksi on elo- ja marras-joulukuussa. Valinta tapahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä, joten jos haaveilet polkuopiskelijaksi lähtemisestä, ole valmiina ilmoittautumisjankohtana. Nämä paikat menevät nopeasti! Polkuopintojen aikana kerryttettyjen opintojen ansiosta on mahdollista hakeutua tutkinto-opiskelijaksi jopa ilman valintakokeita avoimen väylän kautta. Tehdyt opintopisteet hyväksiluetaan, joten näitä ei tarvitse käydä uudestaan. Polkuopinnot ovat maksullisia, ja ne maksavat 240€/lukuvuosi.

Innostuitko? Lue lisää täältä. 

Avoin amk

Oletko harkinnut tällä hetkellä tekeväsi opintoja esimerkiksi työn ohella ja päivittää osaamistasi? Tai tilanteesi voi olla millainen tahansa – ei ole väliä oletko opiskelija, työelämässä tai kotosalla. Ei ole myöskään väliä minkä ikäinen olet, sillä kaikissa tapauksissa sinulla on mahdollisuus ottaa tarjolla olevia kursseja Karelia-ammattikorkeakoulusta ja opiskella niitä itsenäisesti, joko verkon kautta, monimuotona tai lähiopetuksella kurssista riippuen (huom. keväällä 2020 käytössä ainoastaan verkko-opetus).

Kattava opintotarjonta näkyy Karelia-ammattikorkeakoulun nettivisuilla. Lue lisää täältä. Normaalisti avoimen ammattikorkeakoulun opinnot ovat maksullisia (1 op = 10 €), mutta ajalla 1.4.-31.12.2020 Karelia-ammattikorkeakoulu haluaa tarjota kaikki opinnot kaikille maksutta (lukuunottamatta pätevyyksiä tuottavien opintojen todistusmaksu). Joten nyt jos koskaan on hyvä hetki opiskella avoimen väylän kautta. Tutustu laajaan koulutustarjontaan ja kehitä osaamistasi!

Nyt varsinkin meillä on ollut aikaa antaa itsellemme tänä keväänä, kun olemme paljon viettäneet päiviä kotosalla. Käytä tämä annettu aika hyödyksi, ja opiskele! Aina on hyvä aika oppia uutta ja kehittää itseään ja omaa osaamistaan.

Mukavaa ja opiskelun täyteistä kevättä kaikille!

– Promotiimin Marjukka