Mieleenpainuva harjoittelupäivä

”Erilainen oppimisympäristö, joka tarjoaa opiskelijoille moniammatillista ja opettavaa toimintaa niin yksilönä kuin ryhmässäkin.”

Olen kolmannen vuoden sairaanhoitajaopiskelija ja suoritin gerontologisen hoitotyön harjoittelujaksoni Karelia-amk:n oppimis- ja palveluympäristö Voimalassa. Valitsin Voimalan siksi, että halusin kokea projektityön lähemmin ja päästä itse vaikuttamaan siihen mitä harjoitteluni aikana teen. Kokemukset olivat hyviä ja pääsin toimimaan paljon ikäihmisten kanssa. Suunnittelimme itse tekemistä asiakkaiden kanssa ja toteutimme niitä yhdessä.

tanssit

Eräs mieleenpainuva harjoittelupäivä oli vapun tienoilla, jolloin Niinivaaran Suvituulessa järjestettiin ikäihmisten vapputanssit. Voimalan opiskelijoita pyydettiin sinne toimimaan kadetin roolissa, eli tanssimaan ikäihmisten kanssa orkesteriryhmän samalla tahdittaessa tilaisuutta. Keräsimme kasaan kuuden opiskelijan ryhmän ja olimme yhteydessä Suvituuleen ennen tanssiaispäivää. Itse tilaisuus oli hyvin järjestetty, sali oli tarpeeksi suuri osallistujamäärälle ja orkesterin äänentoisto ja soittotaito olivat erinomaisia. Tanssit kestivät kaksi tuntia, ja välillä oli sekä sima- ja munkkitarjoilua, että arvonta arvan ostaneiden kesken. Sekä meillä että osallistujilla oli mukava iltapäivä ja monet kiittelivät kovasti ja olivat tilaisuudesta enemmän kuin tyytyväisiä.

Tällaisia tilaisuuksia ei ole ennen vastaan tullut ja vaikka tanssitaitoni ovat olemattomat, ei se haitannut päivän sujuvuutta. Ikäihmiset olivat mielissään myös siitä, että saivat juttuseuraa tanssittajasta ainakin yhden kappaleen ajaksi. Monille heistä yksinäisyys ja pitkät päivät ovat pahinta ja tällaiset tilaisuudet ovat iloisia piristyksiä. Hymyileviä kasvoja oli mukava nähdä. Näiden tanssien jälkeen oli itselläkin hyvä mieli lähteä vapun viettoon!

Sairaanhoitajaopiskelija Olli Parviainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *