Liiketalouden opiskelijat Voimalassa

Kirjoitettu 17.5.2016.

Olemme 6 henkilöä, jotka ovat liiketalouden kolmannen vuoden opiskelijoita ja pääsemme tutustumaan Voimalan toimintaan Kehittämisprojekti-kurssin myötä. Kurssi on vielä melko aluillaan, mutta kaikki projektiryhmämme jäsenet ovat innoissaan projektista, jonka tarkoituksena on kehittää oppimis- ja palveluympäristön taloudellista puolta. Ryhmämme nimi on arkisesti Voimala 1 -ryhmä, sillä Voimala tarjoaa kehittämisprojektin myös toiselle ryhmälle samalta opintojaksolta. Voimala 2 -ryhmän projekti painottuu Voimalan markkinointiin. Tähän mennessä olemme tutustuneet Voimalan toimintaan lähinnä teoriapohjalta, mutta suunnitelmanamme on vierailla Voimalassa kevään aikana ja siellä oppia ja havainnoida, millaista tämän oppimis- ja palveluympäristön toiminta on käytännössä.

Yhteistyö Voimalan henkilökunnan kanssa projektin tiimoilta on sujunut erittäin hyvin. Olemme tiedustelleet paljon erilaisia asioita ja aina saaneet vastauksia nopeassa tahdissa. On hienoa olla mukana projektissa, jossa kaikki osapuolet ovat täysillä mukana ja jossa kehittämistarpeet ovat aitoja. Opintoihimme on kuulunut useita projekti-opintojaksoja, joissa on suunniteltu kuvitteellisia projekteja ja hankkeita. Oikeassa projektissa mukana olo on paljon antoisampaa, kun tietää saavansa aikaan konkreettisia tuloksia jonkun oikeasti merkittävän asian hyväksi.

Kuva blogiin1Tutkimusongelmanamme on kartoittaa Voimalan taloudellisia mahdollisuuksia. Pääasiallisesti selvitämme, olisiko Voimalan mahdollista ja kannattavaa periä asiakasmaksuja saadakseen tuloja toiminnan pyörittämiseen. Tutkimussuunnitelmana meillä on laatia asiakaskysely Voimalan ryhmäasiakkaille. Kyselyllä selvitämme Voimalan asiakkaiden asiakastyytyväisyyttä sekä suhtautumista mahdollisiin asiakasmaksuihin ja niiden suuruuteen. Tämän lisäksi taloudelliseen puoleen liittyy paljon muitakin erilaisia selvitettäviä asioita. Aikaa projektin toteuttamiseen meillä on elokuuhun saakka ja teemme parhaamme, että Voimala aidosti hyötyisi tekemästämme työstä.

Kehittämisprojektiimme liittyen käytämme erilaisia aineistonhankintamenetelmiä kuten projektityöskentelyyn liittyvää lähdekirjallisuutta, Karelia-AMK:n Voimalan sivustoja, internetiä sekä keskeistä lainsäädäntöä liittyen ammattikorkeakoulu-toimintaan, osakeyhtiöön, ja alv-velvollisuuteen. Olemme tutustuneet myös muiden ammattikorkeakoulujen, kuten esimerkiksi Savonian ja Lapin AMK:n vastaaviin oppimis- ja palveluympäristöihin, sekä heidän käyttämiin asiakaslaskutuksen käytäntöihin. Laskelmat asiakasmaksuista tulemme laatimaan Excelille, jonne laskemme muun muassa herkkyysanalyysin, kriittisen pisteen ja markkinahinnan asiakasmaksuista.

Kuva blogiin2test2Aikaa kehittämisprojektimme työstämiselle meillä on elokuun puoliväliin asti, jolloin esitämme koulun lähipäivässä projektimme tulokset Voimalan vastuuhenkilöille sekä kurssimme opettajille. Olemme innoissamme päästessämme tekemään tätä projektia Voimalalle, ja uskomme, että työmme tuloksista tulee olemaan aidosti hyötyä Voimalan toiminnan kehittämistä ja sen tulevaisuutta ajatellen.

Ihanaa kesän odotusta kaikille Voimalan toiminnoissa mukana oleville ja tsemppiä opintoihin!

Toivottelevat: Susan Karppanen, Johanna Ikonen, Anne Mustonen, Jonne Turunen, Susan Bergman ja Tiia Häkkinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *