Mindfulness-hetki Semppi-pisteen edessä

Toukokuussa 2016

Tervehdys, täällä kirjoittelee kolmannen vuoden sairaanhoitajaopiskelija Sami. Suoritan Voimalassa gerontologisen hoitotyön harjoittelua. Aloitin harjoittelun jo pääsiäisen jälkeen ja kohta harkka Voimalassa on minun osaltani takana. Yksi vastuualueistani voimalassa oli Semppi-piste ja siihen liittyvät tapahtumat. Semppi-pisteellä kanssani työskenteli ft-opiskelija Valtteri. Valtterin kanssa saimme idean ladata tuohon Semppi-pisteen edessä olevan rentoutus-tuoliin mindfulness-sovellus ja siitä se idea sitten lähtikin…

tuoli

Tässä siis tuoli, joka sijaitsee Tikkarinteellä Semppi-pisteen edessä. Tuoli on Voimalassa aiemmin toimineen musiikinopiskelija Roosa Tourusen opinnäytetyö (lue tarkemmin opinnäytetyöstä ja tuolista täältä). Tuolissa on tablet-tietokone ja kuulokkeet. Tuolissa on ollut ennestään mahdollista rentoutua ja kuunnella luonnon ääniä, sekä katsella myös maisemaa metsästä, joka näkyy kuvassa takana. Nyt uutena toimintona tuoliin on liitetty mindfulness-sovellus.

Lyhyesti kerrottuna mindfulness on tietoista läsnäoloa. Se auttaa keskittymään sekä rentoutumaan. Sopii siis mainiosti stressaavassa ympäristössä työskenteleville opiskelijoille.

Tuolissa on tablet-tietokoneen vieressä lyhyet ja yksinkertaiset ohjeet sovelluksen käyttöön. Sovelluksen lisäksi koneella on myös enemmän tietoa mindfulnessista ja sen tuomista hyödyistä. Ota itsellesi hieman aikaa keskellä arjen kiirettä ja käy tutustumassa uuteen sovellukseen!

Sairaanhoitajaopiskelija Sami

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *