Muistin virrassa-ryhmä

Olen kolmannen vuoden fysioterapeuttiopiskelija ja olen suorittanut kolmatta käytännönharjoitteluani Voimalassa. Harjoittelussa ohjasin Muistin virrassa-ryhmää yhdessä kolmen muun opiskelijan kanssa. Muistin virrassa-ryhmä toteutettiin yhteistyössä Pohjois-Karjalan Muisti ry:n kanssa. Ryhmä on tarkoitettu muistisairaille henkilöille sekä heidän omaisilleen.

Muistin virrassa-ryhmä kokoontui keväällä 2017 kuusi kertaa. Ryhmään kuului kuusi pariskuntaa. Ryhmäkertojen teemoina olivat tutustuminen, harrastukset ja liikunta, musiikki, kevät/pääsiäinen, ulkoilu ja yhdessäolo. Tapaamiset sisälsivät paljon erilaista tekemistä ja pohtimista. Ryhmäkertojen aiheisiin ja tehtäviin oli sisällytetty myös aivojumppaa, kuten esimerkiksi ulkoilukerralla kuvasuunnistuksen merkeissä.

Ohjaajana sain Muistin virrassa-ryhmästä paljon ohjauskokemusta ja opin luovia ratkaisuja eri aihepiirien tehtävien kehittämiseen ja ohjaamiseen. Ryhmä toimi todella hyvin ja ryhmäläiset ryhmäytyivät nopeasti. Kommunikaatio ryhmäläisten kesken sekä ryhmäläisten ja ohjaajien välillä toimi mutkattomasti ja toi mukavan rennon ja luottamuksellisen ilmapiirin ryhmäkerroille.

Muistin virrassa-ryhmästä minulle jäi mukavat muistot ja rutkasti uusia kokemuksia.

Essi, fysioterapeuttiopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *