Semppipäivä Elä ressaa! 31.10.2017

Olen kolmannen vuoden terveydenhoitajaopiskelija Jenna ja teen Voimalassa ikäosaamisen harjoittelua. Pidimme tiimi 2 kanssa Semppipäivän 31.10.2017 Karelia-amk:lla Tikkarinteen kampuksella ja aiheeksi valikoitui stressi ja sen hallinta. Päädyimme aiheeseen, sillä marraskuussa 2017 on mielenterveysviikko. Lisäksi lähes jokainen opiskelija kokee varmasti jossain vaiheessa tai jopa jatkuvasti stressiä suoritettavista opinnoista ja ajan riittämättömyydestä kaikkeen. Tapahtumaa mainostimme lähettämällä Tikkarinteen kampuksen opiskelijoille ja opettajille sähköpostissa mainoksen, lisäksi veimme muutamia paperisia mainoksia kampuksen seinille ja laitoimme mainoksen pyörimään myös digitaalisesti E-talon aulassa olevaan tauluun.

Suunnittelimme Semppipäivän niin, että se koostui eri pisteistä, joihin sai käydä tutustumassa vapaamuotoisesti. “Sisäänheitto” pisteenä suunnitelmassa oli “Stressin fysiologiset vaikutukset”. Tälle askartelimme ihmiskehon, johon kiinnitimme erivärisillä pahveilla tekstejä stressin vaikutuksista ihmiskehon eri osiin ja annoimme pisteen kävijöille lyhyen yhden kysymyksen stressitestin. Lisäksi suunnittelimme pisteen, jossa oli erilaisia stressileluja testattavaksi. Jaoimme myös halukkaille kuplamuovia pieniä palasia mukaan. Halusimme koota ajatuksia stressinhallinnasta jotenkin, joten päätimme tehdä “Stressinhallintapuun”. Teimme siis valmiin puun pahvista, johon kaikki saivat käydä kirjoittamassa Post it -lapuille omia stressinhallinta keinojaan. Semppipäivänä päätimme yhdistää nämä kolme pistettä yhdeksi pisteeksi. Näiden pisteiden lisäksi pidimme Voimalan tuvassa verenpaineen mittausta, leposykkeen mittausta ja VR-lasien testausta. Halusimme luoda tupaan rennon ympäristön, jossa voisi rauhoittua mittauksia varten ja rentoutua kokeillessa VR-laseja. Siksi haimmekin tupaan säkkituoleja, joissa sai istuskella.

Pisteillä kävijöitä oli jonkin verran. Stressilelupisteelle monet pysähtyivät pikaisesti katsomaan, minkälaisia stressileluja pisteellä oli. Tällöin pystyi myös mainostamaan muita pisteitä. Voimalan tupaan oli hankalampaa saada kävijöitä. Veimme kuitenkin käytävään mainos “fläppitaulun” herättämään ohikulkijoiden huomion. Lisämainostuksestamme huolimatta kävijöiden määrä pisteillä jäi suhteellisen vähäiseksi. Kehitettävää olisikin siis ehkä mainostuksessa ja siinä kuinka saada ihmisiä tulemaan pisteille eli kuinka pisteistä saisi houkuttavampia ja ”matalan kynnyksen” paikkoja tulla käymään. Muutoin päivä onnistui hyvin, jokainen tiesi mitä tehdä, onnistuimme toimimaan niin, että kaikki ehtivät käydä hyvin syömässä ja yhteistyöopiskelikoiden välillä toimi muutenkin.

Jenna, terveydenhoitajaopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *