Voimala, moniammatillinen työyhteisö

Hei, olen toisen vuoden sairaanhoitajaopiskelija Sara. Olen pian suorittanut Voimalassa mielenterveys- ja päihdehoitotyön harjoittelun, joka on kestänyt yhteensä 226h. Aluksi luulin, etteivät tunnit mene ikinä ja, että tämä olisi tylsin mahdollinen harjoittelupaikka. Luuloni osoittautuivat vääriksi ja voin sanoa nyt, että voisin mennä Voimalaan toistekin harjoitteluun. Ajattelin blogipostauksessani käsitellä aihetta, joka ei paljon muissa opinnoissa tule esille, mutta Voimalassa siltä ei voi välttyä ja hyvä niin. Aihe on moniammatillinen työyhteisö Voimalassa.

Tahdon puhua Voimalasta työyhteisönä, koska opiskelijat toimivat suurimmaksi osaksi ajasta vain keskenään toisia tukien ja auttaen. Teemme hyvin itseohjautuvasti vapaaehtoistyötä erilaisten projektien ympärillä.

Monille meistä moniammatillisuus on varmasti tuttu. Opettajat toitottavat sanaa jatkuvasti, mutta silti uskon, että monelle meistä se ei ole vielä kunnolla avautunut. Voimalassa ei voi olla tutustumatta läheisesti kyseiseen termiin, ellet aio hautautua omaan nurkkaan piileskelemään koko harjoittelun ajaksi. Joka päivä ollaan yhdessä suunnittelemassa, toteuttamassa tai reflektoimassa tapahtumia tai asiakastapaamisia. Näitä toteuttaessa voi huomata kuinka jokaisella alalla olevalla ihmisellä on erilaista tietoa monista eri asioista ja he kiinnittävät eri tavalla huomiota erilaisiin asioihin. Itse olen sairaanhoitajaopiskelijana oppinut ymmärtämään enemmän fysioterapiaan liittyvistä asioista. Samalla olen jakanut omaa tietämystä fysioterapeuttien ja sosionomien kanssa. Voi siis sanoa, että olemme varmasti kaikki oppineet jotain uutta tässä harjoittelussa.

Samalla, kun opimme toisiltamme uusia asioita, saamme myös tukea erilaisissa tilanteissa, kuten yksilöasiakkaiden tapaamisissa. Joku osaa paremmin ohjata yksilöasiakasta ja pystyy tukemaan muita siinä, kun taas joku osaa toimia paremmin ryhmänohjaajana. Ei unohdeta opettajia, jotka ovat myös osana tätä työyhteisöä. Heiltä saa yhtälailla tukea monissa asioissa.

Moniammatillisuuden myötä olen myös löytänyt uusia aivan mahtavia kavereita ja ystäviä, sekä luonut uusia ihmissuhteita. Se on suurin asia, josta olen tästä harjoittelusta kiitollinen. Voimme siis jatkaa yhdessä myös tämän moniammatillisen tiimin ulkopuolella. Yhdessä kaikki on parempaa!

 

 

 

 

Sara, sairaanhoitajaopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *