Moniammatillinen yhteistyö Voimalassa

Olen Karoliina toisen vuoden terveydenhoitajaopiskelija ja suorittanut mielenterveys- ja päihdehoitotyön harjoittelun Voimalan ympäristössä. Harjoitteluni kesti 5 viikkoa. Halusin Voimalaan harjoitteluun sen takia, että olen pohtinut tulevaisuudessani mahdollisesti hakevani projektityöhön ja muuten en opiskelujeni aikana olisi päässyt tekemään tallaista harjoittelua.

Aiheeni blogipostaukselle on moniammatillinen yhteistyö.

 

 

 

Voimalassa työskennellään eri ammattia opiskelevien opiskelijoiden kanssa. Samaan aikaan kanssani opiskelijoita oli fysioterapia-, sairaanhoitaja- ja sosionomikoulutuksen puolelta. Lisäksi Voimalassa mukana toimi vaihto-opiskelijoita.

Moniammatillinen yhteistyö alkoi heti harjoittelun alussa. Projektit ja asiakkaat jakautuivat eri ammattia opiskelevien opiskelijoiden kesken. Ennen Voimalassa harjoittelua, en ollut päässyt näin syvällisesti toteuttamaan moniammatillista yhteistyötä, sillä koko tiimi joutui, alusta lähti puhaltamaan yhteen hileen.

Projektien suunnitteluun sovimme aina yhteisen ajan ja paikan, jossa näkisimme, yleensä paikkana toimi Voimalan tupa. Suunnittelimme ja työstimme projekteja yhdessä, sovimme vetovastuun aikatauluineen ja pohdimme meitä mietityttäviä kysymyksiä. Projektien toteutuksen päätteeksi kävimme niitä yhdessä läpi sekä keskustelimme mahdollisista kehittämiskohteista.

 

 

 

+ Tiimityöskentelyn hyvin puolina on omien tietojen ja taitojen rikastuttaminen, erilaisiin ihmisiin tutustuminen ja yhteisen aikataulun suunnittelemisen harjoittelu. Ryhmässä toimiminen avaa omaa näkemystä käsiteltäviin asioihin. Tiimissä harjoitellaan työskentelyä erilaisten opiskelijoiden kanssa. Tiimissä saat palautetta omaan työskentelyyn ja saat myös itse antaa palautetta. Tiimin kesken voi jakaa myös mietityttäviä asioita. Moniammatillinen yhteistyö tuo vaihtelua pelkästään samaa ainetta opiskelevien opiskelijoiden kesken.

Tiimityöskentelyn hankaluuksia on päällekkäin menevät aikataulut, välillä vallitseva kiire ja eri vaiheessa olevat harjoittelu viikot.  Myös tiimin jäsen poissaolo (sairastuminen yms.) hankaloittaa esim. parina työskentelyn päivän tapaamisia ja projekteja.

 

 

 

 

Oma näkemykseni moniammatillisesta yhteistyöstä

Viisi viikkoa harjoittelussa kului todella nopeasti. Pääsin tutustumaan erilaisiin ihmisiin ja uusia ystävyys suhteita pääsi myös muodostumaan. Opin harjoittelussa paljon ja opin paljon uusia taitoja tulevaisuutta varten. Moniammatillisesta yhteistyöstä harjoittelun aikana tulee varmasti olemaan hyötyä tulevassa ammatissani. Myös kansainvälisten näkemysten vaihtaminen vaihto-opiskelijoiden kanssa oli rikastuttava kokemus. Oman aikataulun suunnittelu yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa pääsi harjaantumaan viikkojen aikana. Jokaisella henkilöllä on oma tapansa tehdä töitä ja tässä harjoittelussa pääsin näkemään monia erilaisia tyylejä. Tuimme toinen toisiamme harjoittelun aikana ja vierellä oli aina joku, johon pystyi tukeutumaan. Harjoitteluni Voimalassa sopi hyvin tämän lukukauden päätteeksi.

 

Karoliina, terveydenhoitajaopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *