Fysioterapeutin monenlaiset työskentely-ympäristöt

Moi!

Olen fysioterapeuttiopiskelija Antti-Eemeli ja tällä hetkellä suoritan neljättä harjoitteluani Voimalassa. Voimalassa olen päässyt työskentelemään monenlaisissa projekteissa ja toteuttamaan yksilö- ja ryhmäterapiaa eri asiakasryhmille.

Voimalaan tullessa tiedostin jo sen, että harjoittelun aikana kliinisten taitojen opettelu ei ole keskiössä. Voimalassa opiskelija pääsee tutustumaan fysioterapeutin moninaisiin työskentely-ympäristöihin. Harjoittelun aikana olen päässyt työskentelemään mm. lasten, nuorten, ikääntyneiden ja mielenterveyskuntoutujien kanssa. Voimalassa käsitys fysioterapian moninaisista työskentely-ympäristöistä avartuu ja opiskelijalla on mahdollisuus tutustua eri asiakasryhmiin. Fysioterapiaopinnoissa TULES-osaamisella on vahva painotus. Tästä johtuen muut fysioterapian osa-alueet saattavat jäädä vähemmälle huomiolle. Riskinä on, että opiskelija ei tiedosta millaisissa muissa työskentely-ympäristöissä fysioterapeutille olisi käyttöä.

Harjoittelun kesto oli kahdeksan viikkoa, joten pääsin osallistumaan monenlaisiin projekteihin. Olin mukana mm. Alisa-yökylässä, Diabetes-leirillä, oma-aika perheissä, koulutapahtumissa ja äideille suunnatussa toiminnassa. Sain paljon kokemusta projektityöskentelystä ja toimimisesta lasten sekä nuorten kanssa.

Voimala on ollut erittäin positiivinen kokemus. Kannattaa tulla tänne ihmettelemään, mitä kaikkea fysioterapeutti voikaan tehdä!

Antti-Eemeli, fysioterapeuttiopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *