Voimalan elämää terkkariopiskelijan näkökulmasta

Moikka kaikki!

Mie oon Essi, toisen vuoden terveydenhoitajaopiskelija. Suoritin Voimalassa mielenterveys- ja päihdehoitotyön harkkani, jonka kesto oli viisi viikkoa. Aluksi odotukseni Voimalaa kohtaan olivat suoraan sanottuna matalalla, koska olin niin pettynyt siitä, etten päässyt haluamaani harjoittelupaikkaan Jobiili-kamppailun jälkeen. Voimala oli siis viimeinen vaihtoehto, johon jouduin tyytymään. Nyt kuitenkin harkan loppupuolella tuntuu, että Voimala oli sittenkin ihan hyvä valinta, vaikkei niin sanotusti kentälle päässytkään hommiin.

Meillä on ollut aivan loistava tiimi, ja yhteistyö kaikkien tiimin jäsenten kanssa on ollut mutkatonta. Ei olisi voinut siis parempia työkavereita näille viikoille toivoakkaan! Alkuun tuntui hassulta idealta se, ettei meillä ole ketään varsinaista ohjaajaa, niin kuin normaalisti harkoissa aina on. Kaikki kuitenkin ottivat vastuun tekemisistään loistavasti ja olivat ikään kuin toistensa ohjaajia, joten hommat ovat hoituneet mallikkaasti ja sopivan rennoin ottein, mistä olen tykännyt erityisesti.

Miten tämä sitten valmisti minua terveydenhoitajan työhön? No, ainakin vuorovaikutussuhteita on saanut kehittää hyvinkin paljon, sillä on ollut ryhmänohjauksia sekä yksilöasiakkaita. Ryhmänohjaus tilanteet kun eivät olleet entuudestaan kovinkaan tuttuja, oli minulla aluksi hieman esiintymisjännitystä. Nyt kuitenkin varmuutta on tullut huimasti lisää, eikä esiintyminen enää jännitä läheskään niin paljoa kuin viisi viikkoa sitten. Parhain muisto näistä harjoitteluviikoista on ehdottomasti ”terveystarkastukset”, joissa pääsi ihan oikeasti oman alan hommiin. Pidin myös paljon yksilöasiakkaiden kanssa touhuamisesta, harmi vaan ettei heitä ehtinyt tapaamaan kun vain muutaman kerran.

Voimala harjoittelupaikkana on ollut positiivinen yllätys, ja moniammatillisessa tiimissä työskenteleminen on ollut palkitsevaa ja opettavaista myös itselle. Kaiken kaikkiaan minulla oli oikein mukavaa harjoittelussani, vaikka se poikkesikin huomattavasti normaalista harkkaympäristöstä. Suosittelen Voimalaa kaikille ennakkoluuloista huolimatta, mukavaa täällä on!

 

Kivaa kevättä kaikille 😊
Terkuin
Essi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *