Millaista on työskennellä Voimalassa?

Moikka!

Olen toisen vuoden terveydenhoitajaopiskelija Roosa ja suoritin mielenterveys- ja päihdehoitotyön harjoittelua Voimalassa keväällä 2020.

Mikä Voimala on? Voimala on vähän hankala selittää, sillä siihen sisältyy niin monia eri asioita. Miulle Voimala on ollut harjoittelupaikka, jossa kehitän harjoittelun aihepiiriin liittyvän tietotaidon lisäksi mm. moniammatillisuustaitoja ja itseohjautuvuutta. Oon saanut osallistua laajasti erilaisiin projekteihin, jotka ovat opettaneet paljon. Oon ollut mukana ohjaamassa erilaisia ryhmiä, viriketuokioita (mielenterveyskuntoutujille sekä ikäihmisille), terveystarkastuksia, luentoja sekä paljon muuta. Oon myös saanut kokemuksen asiakastyöstä, sillä jokaiselle Voimalan opiskelijalle annetaan ainakin yksi yksilöasiakkuus. Yksilöasiakkuudet toteutetaan moniammatillisissa pareissa.  Itselläni oli harjoittelun aikana kaksi yksilöasiakasta, molemmat erilaisia ja eri syistä Voimalan palveluiden pariin päätyneet. Yksilöasiakkuuksissa korostuu yksilöllisyys, läsnäolo/kuunteleminen, voimavarat ja kuntouttava työote, jotka tuntuivat osuvan aika hyvin tämän harjoittelun tavoitteisiin.

Koin, että harkkapaikkana Voimala opettaa tosi laajasti erilaisia muita taitoja, mitä ei välttämättä kentällä niinkään tule vastaan. Oman ajankäytön hallinta, aikataulujen yhteensovittaminen, moniammatillisuus ja suunnittelu ovat osa arkipäivää Voimalassa ja sellaisia asioita, joita ei ole aiemmin juurikaan päässyt harjoittelemaan. Yhdessä tekeminen korostuu myös, sillä Voimalassa toimitaan tiimeissä (tiimit 1 ja 2). Asioista sovitaan tiimin kesken ja yhdessä järkätään esim. isompia tapahtumia ja moniammatillisuuden ansiosta saa kuulla tosi erilaisia näkökulmia, joka on ollut tosi iso rikkaus.

Pähkinänkuoressa Voimalassa työskentely on luovaa, itsenäistä ja tiimissä tehtävää työtä, rentoa ja hyvin monipuolista. Suosittelen Voimalaa harkkapaikaksi! 😊

Roosa, terveydenhoitajaopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *