Harjoittelun suorittaminen poikkeusoloissa, Covid-19

Moikka!

Täällä kirjoittelee kolmannen vuoden sairaanhoitaja- ja fysioterapeuttiopiskelijat, jotka suorittavat Voimalassa sairaanhoitajien perhehoitotyön harjoittelua sekä fysioterapeuttien kolmatta harjoittelua. Kumpikin ehdittiin aloittaa harjoittelu Voimalassa tänä keväänä maaliskuun alussa ja tehdä yhdessä paikan päällä töitä viikon ajan. Covid-19 myötä Voimalan toiminta siirtyi etätyöskentelyyn, joka tarkoitti myös meidän harjoitteluiden vaihtuvan etätyöhön.

Projektityö ei ollut meille kummallekaan ennakkoon kovin tuttua, mutta olimme mielenkiinnolla odottaneet, mitä valmiuksia Voimala meille tulevaan työelämään antaa. Ensimmäisen viikon aikana ehdittiin tutustua toisiimme ja tiimiimme, sekä myös työstämään erilaisia projekteja eteenpäin ja jopa pitämään Nuorisoverstaalla ohjaustuokion. Iloksemme huomasimme Voimalan olevan mukava ja rento harkkapaikka, jossa moniammatillinen työskentely on suuressa osassa.

Covid-19 tuomien rajoitusten mukaan siirryttiin siis aika pian harjoitteluiden alkamisesta etätyöskentelyyn. Etätyöskentely sujui odotettua paremmin ja yhteydenpito tiimiin ja toisiin opiskelijoihin oli merkittävässä osassa. Harmiksemme kaikkia jo suunniteltuja projekteja emme pystyneet yhteistyökumppaneiden kanssa toteuttamaan etätyön takia, mutta saimme onneksi myös uusia projekteja käyntiin. Olemme muun muassa kuvanneet erilaisia videoita, pitäneet kotoa käsin etänä Nuorisoverstaalle verkkoverstasta, sekä vieneet jo käynnissä olleita projekteja eteenpäin mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi kirjallisten osuuksien muodoissa. Fysioterapiaopiskelijoiden on ollut myös mahdollista osallistua projektiin, jossa tarjotaan vallitsevan tilanteen mukaisesti etänä fysioterapeuttista ohjausta ja neuvontaa etätyötä tekevien näyttöpäätetyöhön. Loppuvaiheessa pääsimme myös palvelumuotoilun kanssa työskentelemään yhdessä palvelumuotoilun projektissa.

Työskentely Voimalassa on näinä aikoina ollut varmasti erityisen ainutlaatuista, ja on näin myös samalla antanut erittäin paljon. Projektit ovat olleet monipuolisia ja töitä on päässyt tekemään erilaisten ihmisten kanssa. Myös vastuuta on päässyt kantamaan, mutta sen myötä on saanut myös vapautta työskentelyyn – ja se on mukavaa!

Voimme lämmöllä suositella Voimalaa harkkapaikaksi sekä sairaanhoitajille että fysioterapeuteille. Tiimissä ja toisten tuella on kiva työskennellä!

 

Aurinkoista kesää toivottaen,
sairaanhoitajaopiskelija Jessica ja fysioterapeuttiopiskelija Antton

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *