Voimalan asiakastarinat – Nuorisoverstas

Joensuun Nuorisoverstas ry on yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää ja kehittää nuorten elämänhallinnan valmiuksia ja arjentaitoja sekä tukea siirtymistä koulutukseen ja työelämään.

Haastattelin Nuoristoverstaan Voimala-yhdyshenkilönä toimivaa Iina Frimania sähköpostin välityksellä tehdystä yhteistyöstä. Friman on toiminut yhteistyössä Voimalan kanssa jo kolmen vuoden ajan ja toimintaa on ollut sekä syys- että kevätlukukaudella säännöllisesti. Voimalan opiskelijat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Nuorisoverstaan nuorille eri hyvinvointiteemaisia kokonaisuuksia. Voimalan opiskelijat ovat itse suunnitelleet ja toteuttaneet toimintaa monipuolisin menetelmin yhteistyössä Nuorisoverstaan kanssa. Nuoret ovat itse saaneet osallistua teemojen valintaan ja niitä ovat vuosien varrella olleet esimerkiksi:

Terveellinen ravinto, liikunta, uni, rentoutuminen ja stressin hallinta, päihteet, itsetuntemus ja omat voimavarat, työturvallisuus, ergonomia ja ensiaputaitojen perusteet

Yhteistyö on ollut antoisaa puolin ja toisin. Opiskelijamme ovat saaneet mahdollisuuden työskennellä uudenlaisen kohderyhmän kanssa ja Nuorisoverstaan nuoret ovat saaneet toimia vuorovaikutuksessa toistensa sekä opiskelijoidemme kanssa, sekä saaneet uutta tietoa erilaisista hyvinvoinnin teemoista. Toiminta on tuonut nuorille mukavan lisän työpajapäiviin ja käsitellyt aiheet ovat herättäneet ajatuksia ja mielenkiintoa.

Tärkeänä seikkana yhteistyössä on korostunut avoin ja rento ilmapiiri. Nuoret saavat osallistua toimintaan juuri sen verran kuin itse haluavat, ja näin ollen saavat siitä myös kaikista eniten irti. Toiminta on myös aina pyritty suunnittelemaan niin, että teeman ympärille heräisi avointa keskustelua ja vuorovaikutusta. Tämä onkin onnistunut hyvin, ja nuoret ovat lähteneet mielellään keskustelemaan päivän teemoista.

Onnistunut ja pitkäaikainen yhteistyö Voimalan ja Nuorisoverstaan välillä on luonut hyvän pohjan tulevaisuutta varten, ja yhteistyötä tullaan jatkossakin jatkamaan ja kehittämään.

 

Emma, Markkinoinnin tradenomiopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *