Perhehoitotyötä harjoittelussa

Moi kaikille!

Olen neljännen vuoden sairaanhoitaja opiskelija ja suoritin perhehoitotyön harjoittelun loppuun Voimalassa. Tosiaan aluksi olin keväällä tekemässä harjoittelua vaihdossa, mutta jostain ”sattuneesta” syystä harjoitteluni siellä keskeytyi.

Vuosien saatossa monia kavereitani on ollut Voimalassa harjoittelussa ja jotenkin heidän tarinoita kuunnellessa vannoin itselleni, että en tänne tulisi harjoitteluun. Toisin kuitenkin kävi. Tästä huolimatta olen kuitenkin erittäin iloinen, että päädyin tänne suorittamaan harjoitteluni loppuun.

Meillä on Voimalassa kaksi eri tiimiä. Täytyy kyllä olla tyytyväinen siitä, kuinka loistava tiimi omani on ollut. Tekemisessä on ollut sopivan rento meininki, mutta silti hommat on aina hoidettu kunnialla ja ajallaan. Yhteistyö on siis sujunut kaikkien kanssa mutkattomasti. Voimalassa työskennellessä erittäin outoa oli aluksi vapaus. Meillä ei ole varsinaista ohjaajaa, sekä oikeastaan saamme päättää missä työskentelemme ja milloin työskentelemme, kunhan projektit etenevät ja sovitut tapaamiset hoidetaan.

Syksyn aikana olen saanut olla mukana erittäin mielenkiintoisissa ja mukavissa projekteissa aivan loistavien yhteistyökumppaneiden kanssa. Aluksi kaikki oli hieman sekavaa mutta kun projektit lähtivät etenemään, tilanne helpottui todella paljon. Pelkäsin aluksi, että harjoitteluni tunnit eivät tulisi täyttymään, mutta olin siinäkin väärässä. Lopulta tunteja on tullut reilusti enemmänkin kuin olisi ollut tarvetta.

Työelämään tämä harjoittelu on antanut kyllä erinomaisia valmiuksia ja taitoja työskennellä moniammatillisesti ja joustavasti. Myöskin on hienoa, että tulevaisuudessa jos haluaa lähteä mukaan projektityöskentelyyn, on siinäkin hyvä perusta! Kaiken kaikkiaan Voimala on ollut harjoittelupaikkana erittäin positiivinen yllätys kaikella tapaa. Jos projektityöt, sekä yksilöohjaukset kiinnostavat kannattaa kyllä ehdottomasti hakeutua tänne harjoitteluun. Väittäisin, että opiskelujen aikana ei muut harjoittelupaikat tämänlaista mahdollisuutta tarjoa.

Mukavaa loppusyksyä kaikille, pysykää terveinä! 😊

Terveisin,
Jussi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *