Fysioterapeuttiopiskelijana moniammatillisessa työryhmässä

Olen Aleksi, 3 vuoden fysioterapeuttiopiskelija ja suoritin 3 harjoitteluni Voimalassa. Päätin kirjoittaa blogini moniammatillisuudesta Voimalassa ja nimenomaa fysioterapeuttiopiskelijan näkökulmasta. Aiheen valinta oli sinänsä luontevaa, koska tässä harkassa ollaan eri alojen opiskelijoiden kanssa.

Työskentely Voimalassa on tuonut uusia kavereita ja uuden asian oppimista. Ryhmäytyminen on tapahtunut erittäin nopeasti ja minut otettiin nopeasti mukaan toimintaan. Alussa työskentely oli vähän hakemista, mutta loppujen lopuksi kaikista ryhmistä ja yksilöasiakkaista oli hyvin perillä. Tässä harjoittelussa työskentely painottui iäkkäiden parissa, joka oli osittain jo tuttua aikaisempien kurssien myötä. Yleensä ryhmänohjaukset painottuivat asiakkaiden aktiivisuuden edistämiseen tai muuhun yleiskunnon ylläpitämiseen. Mielestäni tämä toi lisää itsevarmuutta ohjaamiseen, yksilöiden kohtaamiseen ja vuorovaikutukseen.

Työskentelin Voimalassa yhden fysioterapeuttiopiskelijan lisäksi viiden terveydenhoitajaopiskelijoiden kanssa. Niin kuin aiemmin mainitsin, työtehtävät ovat pääsääntöisesti iäkkäiden parissa, joten ohjaukset painottuivat fyysisen aktiivisuuden edistämiseen. Olisin jäänyt kaipaamaan enemmän terveydenhoitajilta uusia niksejä, joita olisi voinut hyödyntää työelämässä tai ihan vaan arkielämässä. Keskustelin terkkareiden kanssa siitä, että mitä he ajattelevat tästä harjoittelusta. He jäivät kaipaamaan enemmän terveydenhoitajien juttuja tässä harjoittelussa mutta olivat mielissään siitä, että oppivat fysioterapian alasta paljon.

Voimalassa ollaan pelkkien projektien parissa ja se opettaa paljon ottamaan vastuuta koko hommasta. Se pakottaa olemaan luova tuntien suunnittelussa, joka kantaa hedelmää tulevaisuudessa. Työpäivät olivat vaihtelevia ja joustavia ja itse sai pääosin valita työaikansa, kunhan kaikki hommat tuli hoidettua. Tällaista harkkapaikkaa ei varmasti joka paikasta löydy, joten kokemuksena tämä oli varsin mielenkiintoinen ja opettavainen. Voimala sopii varsinkin niille opiskelijoille, jotka haluavat ottaa vastuuta omasta tekemisestään ja haluavat suunnitella omanlaisiaan tuntisuunnitelmia. Luovuutta tässä harkassa tarvitaan ja onkin erityisen suotavaa, koska monesti asiat tuppaavat toistamaan ja muistuttamaan toisiaan. Samalla sitä taitoa pystyy oppimaan ja harjaannuttamaan. Lisäksi tiimiläiset ovat tukemassa ja antamassa uusia näkökulmia eri ideoihin.

 

Aleksi, fysioterapeuttiopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *