Fysioterapeuttiopiskelijana Voimalassa

Olen Katja ja opiskelen fysioterapeutiksi. Aloitin juuri syksyllä kolmannen vuoden opiskelut. Voimalassa suoritan toisen harjoitteluni eli yhteensä 216h. Työskentelin tiimissä 2, jossa oltiin enemmän tekemisissä ikääntyneiden kanssa. Tässä postauksessa kerron millaisia kokemuksia olen harjoitteluni aikana saanut ja millaisia tehtäviä fysioterapeuttiopiskelijana Voimalassa voi olla.

Voimalassa työskennellään moniammatillisissa tiimeissä. Minun tiimissäni on harjoitteluni aikana ollut sosionomiopiskelijoita, terveydenhoitajaopiskelijoita sekä muita fysioterapeuttiopiskelijoita. Tiimityöskentelyssä on mahdollista konsultoida muiden alojen opiskelijoita ja hyödyntää heidän tietotaitoaan. Lisäksi pääsee hyödyntämään omaa tietotaitoa muiden harjoittelussa olevien opiskelijoiden kanssa. Parhaimmillaan kanssakäyminen on molemmin puoleista tiedon vaihtamista, toisen henkilön mielipiteiden kuuntelemista ja omien mielipiteiden perustelua. Tällainen työskentely johtaa hyvin tehtyihin suunnitelmiin ja onnistuneeseen hankkeen sisältöön.

Tehtävät harjoittelun aikana on selvittää hankkeen aikataulut ja sisältö yhteistyökumppanin kanssa, suunnitella sisältö toiveiden mukaisesti, toteuttaa sisältö, esim. ryhmänohjaus tai asiantuntijailtapäivä ja reflektoida nämä kaikki vaiheet realistisesti. Ryhmänohjaus ja suunnittelu tulee tutuksi jo muiden fysioterapia-alan opintojen parissa. Onkin hyvä jakaa kokemuksia muiden alojen opiskelijoiden kanssa, koska heille nämä eivät ole niin arkipäivää.  Itseään pääsee haastamaan, koska uusia ryhmätuokioita on useita joka viikko. Osallistujat ovat monipuolisia, joten oma osaaminen kehittyy myös varmasti.

Hanketyöskentely on taas erittäin uutta fysioterapeuttiopiskelijalle. Erilaisen harjoittelusta tekee myös sen, että opiskelija on itse vastuussa aikatauluista ja hankkeiden etenemisestä. Jos kalenterin käyttö ei ole onnistunut ennen Voimala harjoittelua, siellä sen viimeistään oppii. On hyvä oppia mitä muuta hanketyöskentely vaatii pelkän toteutuksen lisäksi. Viimeisin vaihe on huojentavin eli, kun hanke saadaan toteutettua valmiiksi ja palaute on positiivista.

Kokonaiskuvana tämä harjoittelu on ollut antoisa. Sen erilaisuus ja tiimityöskentely ovat tuoneet sopivaa vaihtelua ohjaajalähtöisiin harjoitteluihin verrattuna. Parasta kuitenkin on ollut tutustua uusiin ihmisiin ja saada jopa uusia ystäviä. Vaikka aina ei voi kaikesta olla samaa mieltä, voi silti keskustelun pitää hyvän tuulisena ja näin saada paljon aikaan hyviä kokemuksia. Voimalassa kommunikointitaitoja on mahdollisuus kehittää ja saada parempaa kuvaa siitä millä tasolla ne ovat. Onnistuneeseen tiimityöskentelyyn tarvitaan kaikilta yhtenäistä panosta ja pitää myös olla valmiina antamaan itsestään kaikkensa joka päivä.

 

Terveisin,
fysioterapeuttiopiskelija Katja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *