Terveydenhoitajaopiskelijana Voimalassa

Hei!

Olemme 3.vuoden terveydenhoitajaopiskelijat Sanni ja Janita. Suoritamme Voimalassa ikäosaamisen harjoittelua, joka kestää 6 viikkoa. Haimme Voimalaan, jotta saisimme kokemusta tiimityöskentelystä ja moniammatillisesta yhteistyöstä. Meidän tiimissä on 9 henkilöä, joista 2 on fysioterapeuttiopiskelijoita, 2 sosionomiopiskelijaa ja muut terveydenhoitajaopiskelijoita.

Harjoittelun aikana olemme kiinnittäneet huomiota tiimityöskentelyn tärkeyteen. Tiimityöskentely vaatii jokaiselta jäseneltä 100% panostusta, jotta yhteistyö olisi mahdollisimman sujuvaa ja mielekästä. Jokaisen tiimin jäsenen kuuluu ottaa vastuuta omasta työskentelystään, mutta myös pystyä työskentelemään yhdessä tiimin kanssa. Alussa olisi hyvä laatia koko tiimille yhteiset pelisäännöt, joita jokainen noudattaa. Ryhmäytyminen on oleellinen osa tiimin hyvän ryhmähengen muodostumisessa. Tiimityöskentelyssä on myös tärkeää antaa rakentavaa palautetta muille tiimiläisille ja myöskin puhua avoimesti. Voimala-harjoittelussa ei ole niin sanotusti omaa ohjaajaa, joten kaikki palautteet, kysymykset ja muut mietteet tulee käydä yhdessä keskenään tiimin jäsenten kanssa läpi.

Kuva: Pixabay

Meillä ei ollut ennen harjoittelun alkua käsitystä, mitä moniammatillinen yhteistyö tarkoittaa. Harjoittelun edetessä huomasimme, kuinka tärkeää tämä on ammatti-identiteetin kehittämisessä. Olemme saaneet paljon uutta tietoa ja taitoa esimerkiksi ryhmien erilaisten harjoitteiden pitämisestä. Fysioterapeuttiopiskelijat ovat tuoneet uusia näkemyksiä heidän ammattialastaan, joita olemme pystyneet hyödyntämään oman alan työskentelyssä.

Terveydenhoitajaopiskelijana voimme suositella Karelian Voimalaa harjoittelupaikaksi, koska tämä on loistava oppimisympäristö yksilö- ja ryhmäohjauksille, projektityölle ja moniammatilliselle tiimityölle.

 

Terveydenhoitajaopiskelijat Sanni & Janita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *