Ajanhallinta

Hei! Tässä Leena, Elena ja Maari. Olemme toisen vuoden sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajaopiskelijoita ja suoritamme Mielenterveys- ja päihdetyönharjoittelua Voimalassa. Voimala on ollut harjoittelupaikkana varsin mielenkiintoinen. Olemme päässeet tutustumaan monipuolisesti erilaisiin projekteihin. Työ on ollut itsenäistä ja vastuuta opiskelijoille on annettu paljon. Voimalassa ei ole varsinaista harjoittelun ohjaajaa, vaan tuki muodostuu oman tiimin jäsenistä. Harjoittelu vaatii opiskelijoilta heittäytymistä ja luovuutta. Myös projektien suunnittelu, toteutus ja aikataulutus on opiskelijoiden omalla vastuulla. Ajanhallinnan tärkeys on korostunut tässä harjoittelussa ja olemmekin saaneet siitä hyvää oppia.

Kukaan meistä ei aiemmin juuri käyttänyt kalenteria, mutta harjoittelun myötä olemme saaneet siitä positiivista kokemusta. Meillä on ollut useita projekteja yhtä aikaa meneillään ja niiden aikatauluttaminen on ollut suunnittelun, tiimityöskentelyn ja työn sujuvuuden vuoksi välttämätöntä. Voimala-harjoittelussa opiskelijalla on vastuu siitä, että harjoittelutunnit tulevat täyteen ja siitäkin syystä omien aikataulujen suunnittelu on erityisen tärkeää. Ajanhallintaan panostaminen on lisännyt omaa hallinnantunnetta ja varmuutta itse työssä. Toivomme kovasti, että voimme hyödyntää oppimaamme myös tulevaisuudessa.

Kuva; Pixabay

 

 

 

 

 

 

Hoitotyön opiskelijat Elena, Leena & Maari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *