Itsenäinen työote & mielikuvituksen käyttö

Moikka! Olen Alina, toisen vuoden fysioterapeuttiopiskelija Karelia AMK:ssa ja suoritin Voimalassa toisen käytännön harjoitteluni. Voimalassa toimitaan moniammatillisissa tiimeissä ja harkkapäivät koostuvat monista erilaisista mielenkiintoisista projekteista.

Koin harjoittelun alussa hiukan hankalaksi sen, kun ei ollut koko aikaa ohjaajaa tukemassa vierellä ja antamassa neuvoja omaan tekemiseen. Opin kuitenkin nopeasti, että juuri tästä syytä Voimalassa joutuu ja pääsee opettelemaan paljon uutta. Itsenäinen työote kantaa Voimalan projekteja. Tällainen työskentelytapa tuo mukanaan vastuuta, mutta myös valtaa ja hurjasti erilaisia vaihtoehtoja. Jokainen pääsee tuomaan omat ajatuksensa ja ideansa esille ja käyttämään mielikuvitusta projektien toteutustapoja suunniteltaessa.

Joillakin mielikuvituksen käyttö, itsenäinen työote ja vahva luotto omaan osaamiseen ovat jo olemassa, ja joillakin taas niiden saavuttaminen vaatii vielä työtä. Itse kuulun tähän jälkimmäiseen porukkaan, mutta voin silti sanoa, että Voimalan harjoittelu kehitti minussa juuri näitä ominaisuuksia ja toi hurjasti varmuutta omaan tekemiseen sekä omiin ideoihin uskomiseen. Uskon myös, että vaikka kokisit olevasi näissä jo vahvoilla, niin lisäharjoitus ei ole koskaan pahaksi. Näin ollen Voimala sopii monenlaisille oppijoille ja persoonille harjoittelupaikaksi.

Haluan vielä tuoda esille yhden asian, jonka itse koin tärkeäksi harjoitteluni aikana. Nimittäin se, että Voimalassa on oikeasti aikaa reflektoida ja analysoida omaa oppimista, mikä auttaa itsensä kehittämisessä ja ammatillisen varmuuden saavuttamisessa.

Tsemppiä kaikille opintoihin & mukavia sekä antoisia harjoitteluja!

Kuva: PixaBay

 

 

 

 

 

 

Alina, fysioterapeuttiopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *