Toimiva yhteistyö tiimin sisällä

Olen Jenna ja opiskelen toista vuotta fysioterapiaa Kareliassa. Teen toisen työharjoitteluni Voimalassa. Työharjoitteluni pituus on viisi viikkoa, joista nyt on menossa viikko neljä ja tuntuu, että viikot vain hujahtavat ohi. Työtä on ollut sopivasti ja tässä harjoittelussa on saanut käyttää paljon aikaa erilaisten ryhmien suunnitteluun ja on ollut mukavaa, kun ei ole tarvinnut kiirehtiä projektien suunnittelun kanssa. Olen kuulunut harjoitteluni ajan 2. tiimiin ja asiakaskuntamme on muodostunut ikäihmisistä. Harjoitteluni ajan tiimiini on kuulunut lisäksi kaksi muuta fysioterapeuttiopiskelijaa sekä yksi sairaanhoitajaopiskelija. Tiimimme on ollut aivan huippu, joten päätin kirjoittaa siitä, että mitä hyvä yhteistyö tiimin sisällä tarkoittaa tässä harjoittelussa ja miten se vaikuttaa harjoittelun sujumiseen.

Tiimissämme meininki on ollut todella rento koko harjoittelun ajan ja keskustelu on ollut hyvin avointa. Tiimissä kaikki ottavat toisensa huomioon ja kaikkien mielipidettä arvostetaan. Erityisen mahtavaa on ollut se, että ei ole tarvinnut jännittää oman tiimin seurassa tai, että kertaakaan ei ole tullut sellainen olo, että en kehtaisi sanoa jotakin mielipidettäni ääneen. Tiimissämme on ollut alusta asti myös vahva luottamus toisiimme, eli ei ole kertaakaan tarvinnut miettiä, että hoitaako jokainen oman osansa vaiko ei. Erilaisten projektien suunnittelu on mennyt tiimillämme todella tasa-arvoisesti, ja kaikki ovat saaneet äänensä kuuluviin ja työpanoksensa näkyviin.

Näin harjoittelun loppupuolella päällimmäisenä on kiitollisuus omaa tiimiä kohtaan, sillä en olisi parempaa tiimiä harjoitteluni ajalle voinut toivoa. Tiimissämme jokaisella oli omat vahvuutensa ja osasimme tiiminä hyödyntää niitä hyvin. Tässä harjoittelussa oma tiimi on siinäkin mielessä merkityksellinen, sillä harjoittelun aikana tulee käydä paljon reflektiota oppimisesta ja tiimissämme palautteen antaminen oli kannustavan kehittävää, sillä on tärkeää nostaa esille niin kehittämisen kohteet, kuin onnistumiset. Nyt harjoittelun loppusuoralla voin todeta, että hyvin toimiva tiimi on avaintekijä harjoittelun onnistumiseen.

 

Jenna, fysioterapeuttiopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *