Ohjauksella opittua

Heippa vaan kaikille!

Mie olen Kaisa ja opiskelen toista vuotta sairaanhoitajaksi Karelia-ammattikorkeakoulussa. Suoritan tällä hetkellä ikäosaamisen harjoittelua Voimalassa ja olen saanut paljon oppia lyhyessä ajassa. Aluksi Voimala oli miulle tuntematon paikka, vaikka se sijaitseekin koulumme tiloissa. Lähdin tekemään harjoittelua tavoitteena uusien työskentelytapojen ja asioiden oppiminen. Tähän tavoitteeseen olen jo päässyt, vaikka harjoitteluani on vielä jäljellä 1,5 viikkoa.

Uusimpana oppina miulle on noussut ohjaamisen taito. Aikaisemmat ohjaamiskokemukset ovat jääneet hieman suppeammaksi, mutta Voimalan ikäosaamisen harjoittelussa olen päässyt harjoittelemaan tätä taitoa liikunnallisen ohjaamisen kautta. Aluksi ohjaaminen tuntui vieraalta, vaikka olen itse käynyt paljon ohjatuilla jumppatunneilla. Osa liikkeistä ovat olleet miulle siis jo tuttuja. Ohjaukseen olen saanut paljon opastusta harjoittelua tekeviltä fysioterapia opiskelijoilta ja opiskelijoilta, joille ohjaaminen on tuttua muista opinnoista. Ohjauksen lisäksi on pitänyt kiinnittää huomiota kohderyhmään eli ikäihmisiin. Myös heidän voimatasonsa huomioon ottaminen on ollut harjoittelussani tärkeää ja olen päässyt suunnittelemaan juuri heille sopivia harjoitteita.

Päällimmäisenä oppina miulle on jäänyt mieleen, ohjauksen ja ikäihmisten lisäksi, tiimityöskentely, joka korostuu Voimalassa. Hyvällä ja kannustavalla tiimityöllä pääsemme haluttuihin lopputuloksiin kaikessa, mitä teemme! Tästä on siis hyvä jatkaa. Hyvä MYÖ!

Kaisa, sairaanhoitajaopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *