Etäyhteyksistä onnistumisiin

Hei kaikille!

 

Olen viimeisen vuoden sairaanhoitajaopiskelija, joka on suorittamassa Perhehoitotyön harjoittelua Voimalassa. Aloitimme muutaman luokkalaisen kanssa harjoittelun Voimalassa marraskuussa ja pääsimme muutaman viikon työskentelemään normaalisti, mikä oli hyvä. Saimme alussa tuntumaa, kuinka ohjata vertaisryhmiä ja opetuksia lähikontaktissa, tietysti maskit kasvoilla. Puolivälissä harjoittelua valitettavasti Joensuun alueella siirryttiin kiihtymisvaiheeseen, jolloin jouduimme sopeutumaan yllättäviin muutoksiin. Lyhyellä varoitusajalla siirsimme vertaisryhmien ohjaukset etäohjauksiksi ja varauduimme pitämään muut ohjaustunnit etäyhteyden avulla. Onneksemme huomasimme, että tämä kävi yllättävän helposti. Voimalassa oltiin jo ennakkoon varauduttu mahdolliseen etäohjaukseen sekä toteutukset oli suunniteltu mukautuvasti.

Etäohjaaminen opettikin paljon, sillä siinä täytyi miettiä eri tekniikoita kuten esimerkiksi, kuinka saada osallistujat osallistumaan aktiivisesti ohjaukseen ruudun toiselta puolelta ja mitä asioita ohjauksessa täytyi ottaa huomioon. Voimalassa on päässyt hyvin myös ryhmien ohjaamisen makuun sekä kehittymään moniammatillisesti itsekin, sillä itsekin on päässyt vetämään myös jumppia sekä olemaan erilaisissa opetuksellisissa tilanteissa. Niin sanottu asiantuntijan rooli on toki myös vaatinut paljon isojen tietopakettien hallintaa sekä nopeaa oppimista, mutta tässä auttaa hyvin priorisointi sekä hyvä suunnittelu. Kalenteri on siis ollut kovassa käytössä.

Kaiken kaikkiaan Voimala on antanut paljon itsevarmuutta ryhmien ohjaamiseen, suunnitteluun ja luottoa omaan tekemiseen. Monesti hyvän tekemisen meininki on välittynyt ruudun toiselle puolelle, jolloin on myös samalla saanut välittömän positiivisen palautteen ohjattavilta takaisin. Koronasta huolimatta, Voimalassa on päässyt mukavasti tekemään monipuolisesti erilaisia projekteja, jotka ovat vahvistaneet omaa osaamista lisää.

Miselle, sairaanhoitajaopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *