KOVAT - kansainvälisen osaajan valmennus työhön

Ajankohtaista:
Suomen kielen ja työkulttuurin valmennus kansainväliselle henkilöstölle

Itä-Suomen yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate ja Karelia -ammattikorkeakoulu järjestävät syksyllä 8-11/2020 Pohjois-Karjalan yritysten kansainväliselle henkilöstölle suomen kieli- ja työkulttuurivalmennusta. Valmennus räätälöidään yrityksen tarpeiden mukaan ja toteutetaan pääsääntöisesti työpaikalla. Valmennus tukee kansainvälisen henkilöstön suomen kieltä, suomalaisen työelämäkulttuurin taitoja, työyhteisön vuorovaikutusta sekä vahvistaa henkilöstön sitoutumista organisaatioon ja alueeseen.

Lue lisää valmennuksesta

KOVAT -hankkeesta

Hankkeen tavoitteena on yritysten ja korkeakoulujen yhteistyönä toteutettavien pilottien kautta etsiä ratkaisuja kv-osaajien työllistymisen ja yritysten osaavan työvoiman saatavuuden ongelmiin. Hanke toteuttaa kaksi toimenpidekokonaisuutta, joissa pilotoidaan ja kehitetään kv-osaajien työelämään suuntaavaa valmennusta ja koulutusta. Toimenpiteitä toteutetaan kehittäjäverkostossa, joka samalla kehittää yhteisiä toimintatapoja kv-osaajien ja työpaikkojen yhteen saattamiseksi. Kehittäjäverkostoon kuuluvat Itä-Suomen yliopisto, Karelia-ammattikorkeakoulu,Pohjois-Karjalan ELY-keskus, Pohjois-Karjalan Kauppakamari, Josek, Pikes, Keti ja alueen kv-osaajia työllistävät yritykset.

Hankkeen hallinnoinnista vastaa Itä-Suomen yliopiston Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate >>  lue lisää

Kesto 1.10.2018 – 31.12.2020

Hankkeen toiminta:

1. Kv-osaajat yrityksiin –taitovalmennus

Kehittää kv-osaajan työllistäneen yrityksen tarpeisiin perustuvaa valmennusta ja koulutusta. Sisältö perustuu yrityksen määrittelemiin osaamistarpeisiin, esim. osaamisen tunnistaminen, kielitaidot, ammatilliset valmiudet, työelämävalmiudet. Pilotoinnin kautta kehitetään keveämpiä, täsmällisempiä ja nopeampia malleja.

2. Kv-osaajien palvelupolut, työllistymisen ja uraohjauksen kehittäminen

Tukee kv-osaajien siirtymää työelämään. Kokeillaan kv-osaajien osaamisen tunnistamisen menetelmiä, oman osaamisen täydentämisen ja sen markkinoinnin tapoja sekä kielen oppimisen menetelmiä. Toiminnot kohdistuvat toimialoille ja tehtäviin, joilla maakunnan työvoiman tarve on suurin.

Lisätietoja

Yrityskoordinaattori
Sini-Tuuli Saaristo
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
050 452 3414

Projektiasiantuntija
Kirsi Autio
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
050 467 9219