fysioterapeutti kuva

Fysioterapeutti

Tutkinto: Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto
Tutkintonimike: Fysioterapeutti (AMK)

Tutkinnon laajuus ja kesto:
210 opintopistettä | 3,5 lukuvuotta
Opiskelupaikat, syksyn 2020 yhteishaku: 25 (AMK-valintakoe 13, Todistusvalinta 12: ylioppilastutkinto 7, ammatillinen perustutkinto 5)
Opetusmuoto: Päivätoteutus. Opetus tapahtuu pääsääntöisesti klo 8 - 18 välillä.
Koulutuspaikka: Tikkarinne-kampus

Hakuaika: Syksyn yhteishaku 2.9. - 16.9.2020

Hakeminen > Valintaperusteet, syksy 2020

Opetussuunnitelma

Fysioterapiapalveluiden tarve kasvaa voimakkaasti terveyden- ja sairaanhoitopalvelujen kehittämisen myötä. Fysioterapia ei rajoitu pelkästään fyysisiin tarpeisiin, vaan yhtä lailla tärkeitä ovat psyykkinen ja sosiaalinen jaksaminen.

Karelia-ammattikorkeakoulusta valmistuneena fysioterapeuttina osaat tunnistaa eri-ikäisten ja toimintakyvyltään erilaisten asiakkaiden tarpeet ja räätälöidä kokonaisuuden tilanteen vaatimalla tavalla ja asiakkaan toiveita kuunnellen. Vuorovaikutus asiakkaan ja sinun välilläsi on onnistumisen perusta, ja annamme hyvät eväät sen rakentamiseen.

Fysioterapeuttina voit toimia fysioterapiapalvelujen tuottajana ja kehittäjänä. Työpaikan löydät joko yrittäjänä, ammatinharjoittajana tai toisen palveluksesta. Fysioterapeutin osaamista tarvitaan laajasti: sairaaloissa, terveyskeskuksissa, tutkimus- ja hoitolaitoksissa, kuntoutuslaitoksissa, järjestöissä ja erilaisissa projekteissa.

Fysioterapeuttiopinnoissa opiskelet ihmisen anatomiaa, motorista kehittymistä ja oppimista. Iso osa opintojasi ovat toimintakyvyn harjoittamiseen ja tukemiseen liittyvät opintojaksot. Opintojen aikana myös harjoittelet paljon: oppitunneilla, harjoittelussa ja työelämässä. Sinulta luonnistuu myös itsenäinen opiskelu.

Kareliassa opiskelet käyttäen omaa tietokonettasi.

Lue opiskelijoiden tarinoita.

 

opintopolku nappi uusi2

Fysiotikka - fysioterapeuttiopiskelijoiden harjoittelupaikka

Voimala - palveluja ikäihmisille sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden tekemänä

Simula - oppimis- ja palveluympäristö turvalliseen, luottamukselliseen ja yhteisölliseen harjoitteluun