talotekniikka kuva

Insinööri, talotekniikka

Tutkinto: Tekniikan ammattikorkeakoulututkinto
Tutkintonimike: Insinööri (AMK)
Tutkinnon laajuus ja kesto: 
240 opintopistettä | 4 lukuvuotta
Aloituspaikat: 50 (AMK-valintakoe 25, Todistusvalinta 25: ylioppilastutkinto 13, ammatillinen perustutkinto 12)
Opetusmuoto: Päivätoteutus. Opetus tapahtuu pääsääntöisesti klo 8 - 18 välillä.
Koulutuspaikka: Wärtsilä-kampus

Hakuaika: 18.3. - 1.4.2020, Erillishaku 6.7. - 7.8.2020

image.png

Opetussuunnitelma

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörinä toimit aina kestävä kehitys edellä. Se tarkoittaa, että suunnittelet ja toteutat ympäristöä säästäviä rakennuksia ja energiatehokkaita rakennusratkaisuja.

Opintojesi päätyttyä hallitset taloteknisten järjestelmien kokonaisuuden, sähköturvallisuuteen vaikuttavat tekijät, lainsäädännön ja viranomaismääräykset. Lisäksi sinulla on lvi-alan suunnittelupätevyyteen vaadittavat tiedot. Tunnet paitsi rakennustuotannon prosessit myös liiketoiminnan periaatteet.

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörit työllistyvät muun muassa suunnitteluinsinööreiksi, käyttöinsinööreiksi, huoltoinsinööreiksi, myynti-insinööreiksi, tuotantopäälliköiksi ja käyttöpäälliköiksi.

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opintojesi aikana hankit insinööriosaamista ja ongelmanratkaisussa tarvittavia matemaattis-luonnontieteellisiä perustaitoja. Tutkinnossa suuntaudutaan talotekniikkaan ja perehdytään sähkö- ja lvi-alaan, joiden suunnitteluun ja toteutukseen talotekniikan koulutus ja alan työkokemus antavat sinulle auktorisoidun pätevyyden.

Kareliassa opiskelet käyttäen omaa tietokonettasi.

Lue opiskelijoiden tarinoita.