Ilmoittautuminen ja maksut

Opintomaksut

Avoimessa ammattikorkeakoulussa on kaksi lukukautta: syksy (elokuu-joulukuu) ja kevät (tammikuu-heinäkuu). Opintomaksu lukukauden aikana muodostuu opintojen laajuuden mukaan seuraavasti:

1 op  10 euroa
2 op  20 euroa
3 op  30 euroa
:
12 op tai enemmän 120 euroa

Opintomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Lukiolaisille ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoille opinnot ovat maksuttomia ennalta sovituilla opintojaksoilla.
Myös Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille ennalta sovitut opintojaksot ovat maksuttomia. 
Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijoille avoimen amk:n opintotarjonnassa olevat opinnot ovat maksuttomia.
Karelia-amk:n alumneille avoimen amk:n opinnot ovat maksuttomia. Lisätietoja alumnien nettisivulta

HUOM! Poikkeus em. maksuihin

1.4.2020 alkaen avoimen ammattikorkeakoulun opintoihin ilmoittautuvat voivat opiskella kaikkia avoimen amk:n opintoja maksutta vuoden 2020 aikana. Pätevyyksiä tuottavista opinnoista peritään kuitenkin todistusmaksu samaan tapaan kuin Karelian tutkinto-opiskelijoiltakin. Maksuttomuus koskee uusia ilmoittautumisia 1.4. - 31.12.2020.

Jos ilmoittaudut useammalle opintojaksolle

Opintomaksu lukukauden aikana on enintään 120 euroa eli maksu kattaa kaikki opinnot lukukauden aikana. Jos ilmoittaudut useammalle opintojaksolle lukukauden aikana, toimi seuraavasti, jotta järjestelmä (Meerkado) huomioi 120 euron maksukaton.

1) Ilmoittautuessasi ensimmäiselle opintojaksolle saat sähköpostiisi omat rekisteröitymistunnukset. Rekisteröitymistunnukset lähetetään vain ensimmäisen ilmoittautumisen jälkeen. Jos olet unohtanut salasanasi, järjestelmä lähettää sinulle uuden salasanan pyydettäessä. 

2) Kirjaudu näillä tunnuksilla Meerkadoon (Tili > Kirjaudu) ennen ilmoittautumistasi seuraaville opintojaksoille.

Näin Meerkado huomioi kaikki ilmoittautumisesi. Jos kaikkien valitsemiesi opintojesi laajuus on yhteensä 12 op tai enemmän, opintomaksuksi muodostuu enintään 120 euroa.

Ilmoittautuminen opintojaksolle on sitova

Opintojen keskeyttäminen, aloittamatta jättäminen tai henkilön saama kielteinen päätös opintoihin haettuihin tukiin ei oikeuta maksun palautukseen tai laskuttamatta jättämiseen. Sairauden vuoksi keskeytyneiden opintojen osalta mahdolliset maksun palautukset käsitellään opiskelijan hakemuksesta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) tapauskohtaisesti.