Avoimen väylän haku

Haku avoimen amk:n opinnoilla

Voit hakea avoimen väylän haussa Karelian tutkinto-opiskelijaksi, mikäli saat avoimen amk:n opintopisteet suoritettua kuluvan lukukauden loppuun mennessä. Vaadittavat opintopistemäärät ovat

  • 55 opintopistettä amk-opintoja tai
  • 20 opintopistettä yamk-opintoja.

Aiemmin suoritettujen avoimen ammattikorkeakoulun opintojen tulee olla haettavaan koulutukseen ja opetussuunnitelmaan soveltuvia opintoja.

Toisen asteen tutkinnon yhteydessä suoritetut 30 opintopisteen väyläopinnot, haettavan tutkinnon ensimmäisen lukukauden opinnot Karelia-ammattikorkeakoulussa, antavat hakukelpoisuuden avoimen väylän haussa. Toisen asteen tutkinnon tulee olla valmis määrättynä aikana.

HUOM. Karelian polku- tai väyläopiskelija. Lue kevään 2020 hakuun liittyvät muutokset

Kevään haussa opintopisteitä voit kerryttää 31.7. saakka ja syksyn haussa 31.12. saakka. Opintopisteet tulee olla kirjattuna määräaikaan mennessä opintorekisteriisi.

Numerolla arvioitujen opintosuoritusten keskiarvon tulee olla vähintään kaksi (2).

Sosiaali- ja terveysalalle haettaessa terveydentilasi ja toimintakykysi tulee olla sellainen, että kykenet opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin ja harjoitteluun. Lue lisää.

Ylempään amk-tutkintoon haettaessa sinulla tulee olla koulutukseen soveltuva korkeakoulututkinto sekä vähintään kahden vuoden työkokemus korkeakoulututkinnon jälkeen. Työkokemukseksi hyväksytään myös 90-luvun opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon jälkeen hankittu työkokemus. Osassa hakukohteita hyväksytään myös opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto pohjakoulutukseksi. Tarkista kelpoisuutesi täältä tai ole tarvittaessa yhteydessä hakijapalveluihin. Työkokemusta voit laskea kevään haussa 31.7. saakka ja syksyn haussa 31.12. saakka.

Joissakin hakukohteissa voi olla tarkennettuja valintaperusteita. Tutustu hakukohteesi valintaperusteisiin Opintopolussa.

Avoimen väylähaun kautta saatu opiskeluoikeus kuuluu yhden korkeakoulupaikan säännöksen piiriin. Voit ottaa samana lukukautena alkavasta tutkintoon johtavasta koulutuksesta vastaan vain yhden opiskelupaikan.

Hakuajat

Kevään hakuaika on toukokuun kaksi viimeistä viikkoa 18.5. – 31.5.2020 klo 15.00.
Syksyn hakuaika on marraskuun kaksi viimeistä viikkoa 16.11. – 30.11.2020 klo 15.00.

Hakukohteet

Täytä hakemus Opintopolku.fi -palvelussa. Tarvittavat liitteet pyydetään lataamaan hakulomakkeelle.

Hakukohteet ovat avoinna Opintopolussa hakuajan.

AMK-tutkinnot
Energia- ja ympäristötekniikka
Konetekniikka
Rakennustekniikka
Talotekniikka
Metsätalous
Matkailu
Liiketalous
Liiketalous monimuoto

Tietojenkäsittely
Media
International Business
Fysioterapia
Sairaanhoitaja
Sairaanhoitaja monimuoto
Sosionomi
Sosionomi monimuoto
Terveydenhoitaja

YAMK-tutkinnot 
Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen

Ikäosaamisen kehittäminen ja johtaminen
Teknologiaosaamisen johtaminen
Johtaminen ja liiketoimintaosaaminen
Kestävä energiatalous

Yhden opiskelupaikan säännös koskee avoimen väylän hakua. Voit ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan. Lisätietoa
                                                                               

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes haussa ilmoitetut tiedot on tarkistettu (yamk-hakijoiden työkokemus sekä toisessa amk:ssa suoritetut opinnot) sekä vaadittava opintopistekertymä saavutettu.

Opiskelijavalinnan aikataulu ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätiedot

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Karelia-amk
Hakijapalvelut
Tikkarinne 8, 80200 Joensuu