Siirtohaku


Siirtohaku Karelia-ammattikorkeakouluun järjestetään erillishakuna kaksi kertaa vuodessa. Hakuaika elokuussa 2020 alkavaan koulutukseen on 1. - 15.5.2020 ja tammikuussa 2021 alkavaan koulutukseen 1. - 15.11.2020.

Siirto-opiskelijalla tarkoitetaan opiskelijaa, jonka opiskeluoikeus siirtyy korkeakoulusta toiseen tai  korkeakoulun sisällä niin, että tutkintonimike vaihtuu.

Siirto-opiskelijaksi Karelia-ammattikorkeakouluun voi hakea opiskelija, jolla on opiskeluoikeus suomalaisessa korkeakoulussa ja joka on ollut läsnäolevana opiskelijana vähintään yhden lukuvuoden. Alkuperäisessä tutkinnossa suoritettujen opintojen tulee olla soveltuvia haettavaan koulutukseen.

Ensimmäisen vuoden opiskelijalla tulee olla 22.5.2020 mennessä opintorekisteriin merkittyjä, tavoitetutkintoon soveltuvia suorituksia seuraavasti: AMK-tutkinto / vähintään 45 opintopistettä, YAMK-tutkinto / vähintään 20 opintopistettä. Suoritusten keskiarvon tulee olla vähintään 2/5.

Muun kuin ensimmäisen vuoden opiskelijan tulee olla edistynyt opinnoissaan päätoimisesti, ja opintojen suoritusaikaa tulee olla jäljellä niin, että valmistuminen normiaikana on mahdollista. Suoritusten keskiarvon tulee olla vähintään 2/5.

Opiskelijan, joka hakee suomenkielisestä koulutuksesta englanninkieliseen koulutukseen, on osoitettava englannin kielen taito kielikokeella. Opiskelijan, joka hakee englanninkielisestä koulutuksesta suomenkieliseen, on osoitettava suomen kielen taito kielikokeella. Suomen kieli testataan opiskelijalta, jonka äidinkieli ja/tai koulusivistyskieli on muu kuin suomi.

Ottaessaan uuden opiskeluoikeuden vastaan, aikaisempi opiskeluoikeus päättyy hakukudesta riipppuen joko 31.7. tai 31.12. Opintojen suoritusaika ei pitene. Uuden tutkinnon opiskeluoikeusajasta vähennetään se aika, jonka opiskelija on käyttänyt aloittamassaan tutkinnossa. Ottaessaan siirto-opiskelupaikan vastaan, opiskelija menettää mahdollisen ensikertalaisuusstatuksensa.

Siirtohakemus täytetään Opintopolussa. Haun tarvitsemat liitteet pyydetään hakulomakkeella. Liitteitä voi ladata hakulomakkeelle viikon ajan haun päättymisestä.

Liitteet ovat:

  • opintosuoritusote,
  • opiskelutodistus, jossa näkyvät käytetyt läsnä- ja poissaolokaudet,
  • vapaamuotoinen siirron perustelu.

Toimitettaessa liitteet sähköpostitse, käytössä on suojattu palvelu, ohje.

Valinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille kesäkuun aikana.

Lisätiedot

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Karelia-ammattikorkeakoulu
Hakijapalvelut
Tikkarinne 9, 80200 Joensuu

050 4088 429, 050 3611 871