Etusivu » Ajankohtaista » Puurakentamisen osaamisen siirto -hanke käynnistyy

27.1.2015

Puura­ken­ta­misen osaamisen siirto ‑hanke käynnistyi


Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulun puura­ken­ta­misen painoalan ensim­mäinen iso kehit­tä­mis­hanke Puura­ken­ta­misen osaamisen siirto käynnistyi toden teolla vuoden 2015 alusta. Hankkeen projek­ti­pääl­likkönä toimii Mikko Matveinen, joka vastaa projektin hallin­noinnin ja toteu­tuksen johta­mi­sesta. Hankkeessa aloitti 12.1. erityis­asian­tun­tijana Timo Pakarinen, joka vastaa hankeen käytännön toimen­pi­teiden toteut­ta­mi­sesta ja niiden organi­soin­nista.

Hankkeen toimen­piteet toteu­tetaan kolmen eri työpa­ketin kautta. Puura­ken­ta­misen yrityskli­nikka työpa­ketti on työkalu yritysten tarkkaan rajat­tujen suunnit­te­luon­gelmien ratkaisuun. Hanke­hen­ki­löstön avustuk­sella selvi­tetään, mitkä olisivat poten­ti­aa­liset ratkai­su­mallit ongelmaan. Alustavan analyysin pohjalta toteu­tetaan varsi­nainen kehit­tä­mistyö hanke­hen­ki­löstön, ulkopuo­lisen konsultin tai opiske­li­joiden toimesta ongelman luonteen mukai­sesti.

Hankeen toisen työpa­ketin keskeisen sisältö muodostaa Joensuu-puukerr­ros­talon kehit­tä­miseen liitty­vistä toimen­pi­teistä. Toimen­piteet tulevat kohdis­tumaan erityi­sesti optimaa­lisen puuker­ros­ta­lo­pro­sessin kuvaa­mi­sesta ja siihen liitty­vistä työpa­joista. Lisäksi selvi­tetään poten­ti­aa­listen loppu­käyt­täjien mieli­kuvia puuker­ros­ta­losta sen vahvuuk­sista ja heikkouk­sista. Näiden lisäksi paneu­dutaan puuker­ros­ta­lo­ra­ken­ta­misen kustan­nus­te­hok­kuuteen sekä mahdol­lisiin yritys­koh­taisiin kysymyksiin.

Hankeen kolmannen työpa­ketin toimen­piteet kohdis­tuvat puunkäyttöön korjaus‑, lisä- ja täyden­nys­ra­ken­ta­mi­sessa. Tavoit­teena on selvittää, mitä mahdol­li­suuksia puulla on ao. toimen­pi­teiden toteut­ta­mi­sessa, kun kyseessä on esim. ‑70 luvulla raken­netut betoni­ra­ken­teiset kerros­talot. Toimen­pi­teiden tavoit­teena on tarkas­tella korjaus‑, lisä- ja täyden­nys­ra­ken­ta­mista sekä kustan­nus­te­hok­kuuden että energia­te­hok­kuuden näkökul­masta.

Hankkeen rahoi­tuk­sesta vastaa Pohjois-Karjalan Maakun­ta­liitto Euroopan alueke­hi­tys­ra­has­tosta (EAKR) sekä Joensuun Tiede­puisto Oy. Hankkeeseen osallis­tu­ville yrityk­sille tehdään sopimukset, joissa määri­tellään ne toimen­piteet, joihin yritykset osallis­tuvat sekä samalla määri­tetään yrityksen rahoi­tusosuus.

Hanke tulee järjes­tämään myös opinto­matkoja tarpeen ja kiinnos­tuksen mukaan. Ensim­mäinen opinto­matka on suunnit­teilla ja alusta­vissa keskus­te­luissa vierai­lu­koh­teiksi on esitetty Kuhmon CLT tehdasta, Puukuokka puuker­ros­taloa Jyväs­ky­lässä sekä vierailua raken­teilla olevassa puuker­rostalo kohteessa.

Jos kiinnostuit hankkeen toimin­nasta ja sinulla on puura­ken­ta­miseen liityviä suunnit­te­lu­haas­teita, niin ota yhteyttä hanke­hen­ki­löstöön.


Lisätiedot:

projek­ti­pääl­likkö
Mikko Matveinen
050 370  5830
[email protected]

erityis­asian­tuntija
Timo Pakarinen
0503765742
[email protected]