Etusivu » Ajankohtaista » Wärtsilä-kampukselle rakentuu puurakentamisen kehittämisympäristö

11.9.2015

Wärtsilä-kampuk­selle rakentuu puura­ken­ta­misen kehit­tä­mi­sym­pä­ristö

 

 

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu on parhaillaan uudis­ta­massa tekniikan labora­torio- ja tutki­musym­pä­ris­töjään. Uusien laitein­ves­tointien avulla varus­tetaan Karelia-amk:n Wärtsilä-kampuk­selle puura­ken­ta­misen labora­to­rio­ym­pä­ristö, joka koostuu puupa­jaym­pä­ris­töstä sekä testaus­la­bo­ra­to­riosta. Lisäksi uusien inves­tointien avulla edelleen kehitetään jo olemassa olevia talo‑, materiaali- ja tuotan­to­tek­niikan labora­to­rioita, jotka tukevat raken­ta­miseen liittyvää kehitys- ja testaus­toi­mintaa.

Labora­to­rio­ym­pä­ristön osalta tilojen saneeraus on täydessä vauhdissa ja niiden käyttöönotto tapahtuu vuoden­vaih­teessa. Uusien laitein­ves­tointien osalta varus­ta­minen jatkuu vuoden 2016 loppuun. Uudet laitein­ves­toinnit ovat saaneet rahoi­tusta Pohjois-Karjalan Maakun­ta­liitto Itä- ja Pohjois-Suomen EAKR-ohjel­masta.

Toimen­pi­de­ko­ko­naisuus on Pohjois-Karjalan maakun­nalta merkittävä panostus biota­louden ja cleantech ‑alojen kehit­tä­miseen, jonka keihään­kärkenä toimii puura­ken­ta­minen sekä muut siihen kiinteästi liittyvät toimialat. Tavoit­teena on, että syntyvän kehity­sym­pä­ristön kautta Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu voi entistä tehok­kaammin palvella paikal­listen yritysten kehit­tä­mis­tar­peita sekä kouluttaa osaavaa työvoimaa maakunnan elinkei­noe­lämän tarpeisiin.