Etusivu » Ajankohtaista » Karelia-ammattikorkeakoulu toimii aktiivisesti itäsuomalaisen puutuotealan kehittämiseksi

11.9.2015

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu toimii aktii­vi­sesti itäsuo­ma­laisen puutuo­tealan kehit­tä­mi­seksi

 

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu on mukana itäsuo­ma­lai­sessa Wood Innovation Network (WIN) ‑hankkeessa. Hanke toteu­tetaan Pohjois-Karjalan, Pohjois- ja Etelä-Savon alueella ja sen toteut­ta­mi­sessa ovat mukana Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulun lisäksi Savonia-ammat­ti­kor­kea­koulu, Alueke­hi­tys­säätiö, Navitas Kehitys Oy, Mikkelin kehitys­yhtiö Miksei Oy, Savon­linnan Yritys­pal­velut Oy sekä Kehitys­yhtiö SavoGrow Oy.

Hankkeen tavoit­teena on Itä-Suomen alueella toimivien kasvu‑, kehitys- ja muutos­ha­luisten puualan yritysten kehit­tä­minen sekä alueella toimivan puualan innovaa­tio­ver­koston uudis­ta­minen. Käytännön toimen­piteet pitävät sisällään  puutuo­tealan kansain­vä­lis­tymis- ja vientio­saa­misen kehit­tä­misen, yritysten tuotannon kehit­tä­misen ja tehos­ta­misen sekä uusien ja olemassa olevien tuotteiden tuote­ke­hi­tyksen. Kohde­tyhmänä hankkeessa on puutuo­tealan toimivat sekä aloit­tavat yritykset, toimia­lalle palveluja tuottavat yritykset  sekä raken­ta­misen liike­toi­min­ta­ketjuun kuuluvat yritykset.  

Mikäli haluat mukaan kehit­tä­mis­ver­kostoon tai yrityksesi kaipaa kehitysapua edellä maini­tuilla osa-alueilla, niin lisätietoja mahdol­li­suuk­sista antaa Mikko Matveinen, 050 370 5830, [email protected].
 

Tiesitkö tämän

Puutuo­te­teol­li­suuteen kuuluu saha- ja puule­vy­teol­lisuus, rakennus- ja puuse­pän­teol­lisuus sekä
puutalo- ja huone­ka­lu­teol­lisuus. Vuonna 2014 koko Suomen metsä­teol­li­suuden 19,6 miljardin euron tuotannon bruttoar­vosta puutuo­te­teol­li­suuden osuus oli 34 prosenttia ja se työllisti 20 900 henkilöä. (Luonnon­va­ra­keskus (Luke), Luonnonvara- ja biota­louden tutkimus 53/2015).