Etusivu » Ajankohtaista » Puurakentamisen arvoketjumallista liiketoimintaa
Teollisen raken­ta­misen ratkaisut — arvoket­ju­mal­lista liike­toi­mintaa

 

 

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulun puura­ken­ta­misen kehit­tä­mis­hanke Teollisen raken­ta­misen ratkaisut – arvoket­ju­mal­lista liike­toi­mintaa käynnistyi vuoden 2017 alusta. Hankkeessa projek­ti­pääl­likkönä toimii Mikko Matveinen ja hänen vastuu­alu­eensa on projektin hallin­nointi ja toteu­tuksen johta­minen. Hankkeessa toimivat myös erityis­asian­tuntija Timo Pakarinen sekä projek­ti­asian­tuntija Ville Mertanen, jotka vastaavat hankkeen käytännön toimen­pi­teiden toteu­tuk­sesta.

Hankkeen tavoit­teena on kehittää puura­ken­ta­misen arvoketjuja Pohjois-Karja­lassa. Raken­ta­misen arvoket­ju­mal­lilla tarkoi­tetaan toimin­ta­mallia, jossa tuoteo­sa­toi­mit­tajat, suunnit­te­lijat ja raken­nus­liikkeet toimivat keskenään tiiviissä yhteis­työssä tarjoten kokonais­rat­kaisuja markki­noille. Tavoit­teena on synnyttää uusia tuote- ja palve­lu­kon­septeja erityi­sesti teollisen raken­ta­misen ratkai­suiksi. Lisäksi hanke tuottaa avointa ja puolu­ee­tonta tietoa suuren mitta­kaavan puura­ken­ta­misen kohteiden suunnit­teluun, toteu­tukseen ja ylläpitoon liittyen.

Puura­ken­ta­minen on ollut viime aikoina hyvässä nosteessa Pohjois-Karjalan maakun­nassa ja alueelle on käynnissä ja suunnit­teilla useita merkit­täviä puura­ken­ta­misen kohteita. Esimerkkinä mainit­takoon Karja­la­laisen Kulttuurin Edistä­mis­säätiön Joensuun Pihapetäjä asuin­ker­ros­ta­lo­kohde sekä Opiskelija-asunnot Oy Joensuun Ellin Joensuu Light­House 14-kerrok­sinen puuker­rostalo. Maakunnan alueelta löytyy jo nyt uraa uurtavaa puura­ken­ta­misen osamista sekä alaan erikois­tu­neita valta­kun­nal­li­sesti tunnettuja suunnit­te­lu­toi­mistoja.
 
Korkean tason puura­ken­ta­misen toimi­joista huoli­matta Pohjois-Karjalan alueelle ei ole vielä muodos­tunut vakiin­tu­neita puura­ken­ta­misen arvoketjuja. Käynnis­ty­neessä hankkeella pyritään tarjoamaan ratkaisuja juuri tähän ongelmaan ja tehos­tamaan eri tahojen välistä yhteis­työtä. kehitys­hank­keeseen ovat kiinnit­tyneet esimer­kiksi Raken­nus­toi­misto Eero Reijonen Oy, Raken­nus­toi­misto K. Tervo Oy, Raken­nus­liike Purmonen Oy, Karelment Oy, Arkki­teh­ti­toi­misto Arcadia Oy ja Opiskelija-asunnot Oy Joensuun Elli. Kansain­vä­listä ulottu­vuutta hankkeelle tuo yhteistyö itäval­ta­laisen raken­ta­misen massii­vi­puu­tuot­teiden valmis­tajan Binderholz:in kanssa. Hankkeessa tehdään tiivistä yhteis­työtä myös Joensuun kaupungin raken­nus­val­vonnan ja pelas­tus­lai­toksen kanssa.
 


Lisätiedot:

Mikko Matveinen

050 370 5830

[email protected]