Etusivu » Ajankohtaista » Jukola 2017 -tapahtuman porttirakenteet syntyivät oppilaitosyhteistyönä
Jukola 2017 ‑tapah­tuman portti­ra­kenteet syntyivät oppilai­to­syh­teis­työnä

 

Jukola 2017 tapah­tuman portti­ra­kenteet toteu­tettiin Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulun Pohjois-Karjalan aikuis­opiston ja Pohjois-Karjalan ammat­tio­piston yhteis­työnä. Portti­ra­ken­teiden materi­aalina on käytetty LVL ‑raken­nus­levyä, joka on tehty Stora Enso Oyj:n Varkauden tehtaalla.

Portti­ra­kenteet on suunni­teltu Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulun toimesta. Suunnit­telun lähtö­kohtana oli hyödyntää LVL-raken­nus­levyä innova­tii­vi­sella tavalla. Portti kuvastaa muoto­kie­leltään Pohjois-Karjalan maakunnan luonnon­näh­tä­vyyttä ja korkeinta kohtaa Kolin huippua ja se on myös nimetty tämän mukaan. Portin LVL-levyra­kenteet on työstetty Pohjois-Karjalan aikuis­opiston CNC-koneella puusep­pä­opis­ke­li­joiden toimesta. Portin kokoon­pa­nosta vasta­sivat Pohjois-Karjalan ammat­tio­piston talora­kennus –linja­laiset.

 

Portti­ra­ken­teiden korkeus on 3,8 metriä ja niihin käytettiin noin kolme kuutio­metriä LVL-raken­nus­levyä. Ruuveja raken­teiden kokoa­miseen kului yli 2000 kappa­letta. Portti­ra­ken­nelman sisällä on 0,8 kuutio­metriä soraa, jonka massan avulla se pysyy pystyssä.

 

Portin materi­aalina käytetty LVL (Laminated Vaneer Lumber) on pääasiassa kuusesta sorvattua 3 mm paksui­sista viiluista yhteen liimattua levyä. LVL on kevyt mutta vahva sekä helposti työstettävä puuma­te­riaali, jota käytetään raken­nus­kom­po­nent­teina. Muun muassa Helsingin Jätkän­saareen on parhaillaan kohoa­massa puuker­rostalo, jonka kantava runko on samaa raken­nus­levyä.

Lisätiedot:

Mikko Matveinen
p. 050 370 5830
[email protected]