Etusivu » Ajankohtaista » Lieksassa järjestettiin puurakentamisen valtuustoseminaari
Lieksassa järjes­tettiin puura­ken­ta­misen valtuus­to­se­mi­naari

 

 

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulun järjesti yhteis­työssä Lieksan kaupungin kanssa kaikille avoimen puu-raken­ta­misen valtuus­to­se­mi­naarin Lieksassa. Tilaisuus pidettiin 30.11.2017 ja se keräsi paikalle noin kahdeksan kymmentä aiheesta kiinnos­tu­nutta kuulijaa.

Lieksassa mietitään parhaillaan puura­ken­ta­misen hyödyn­tä­mistä mahdol­lisen uuden koulun, samoin kuin sillan raken­ta­mi­sessa.

– Karelia ammat­ti­kor­kea­koulun osaaminen puura­ken­ta­mi­sessa sekä heidän ”Teollisen raken­ta­misen ratkaisut” ‑hankkeensa on ollut yhteis­työ­kump­pa­nimme, kun olemme halunneet selvittää puura­ken­ta­misen uusia mahdol­li­suuksia tulevai­suuden kannalta, kertoo Lieksan kaupun­gin­johtaja Jarkko Määttänen.

Nyt järjes­tetyn seminaarin teemoina olivat moderni puura­ken­ta­minen (Timo Pakarinen, Karelia-amk), puu Pudas­järven kunnan strate­gisena valintana ja kokemuksia puukou­lusta (Aila Ryhänen, Pudas­järven kaupunki) sekä kokemuksia puukoulun rakennus- ja hankin­ta­pro­ses­sista (Eila Valtanen, Kuhmon kaupunki).

 

 

Seminaa­rissa käytiin läpi myös luonnos­suun­ni­telma liittyen puura­ken­teisen maantie­sillan raken­ta­miseen. Alustavan luonnos­suun­ni­telman sillasta oli laatinut Sweco Maanra­kennus Oy:n silta-asian­tuntija Pertti Kaista. Luonnos­suun­ni­telma piti sisällään selvi­tyksen mahdol­li­sista raken­ne­rat­kai­suista ja käytet­tä­vistä materi­aa­leista sekä alustavan kustan­nusarvion. Luonnos­suun­nittelu toteu­tettiin osana Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulun Teollisen raken­ta­misen ratkaisut –hanketta.