Siirry sisältöön

Puurakentamisen opintomatka Ruotsiin

Puurakentamisen opintomatka Ruotsiin

Karelia-­ammattikorkeakoulu järjesti puurakentamisen opintomatkan Ruotsiin 29.-31.8.2018. Matkan tavoitteena oli tutustuttaa osallistujat teolliseen puurakentamiseen Etelä-Ruotsissa. Vierailukohteiksi valikoituivat Eksjöhus AB:n uusi tilaelementtitehdas Eksjössä, Växjön kaupungin puurakentamisen kohteet, Linnaeus Yliopisto sekä Trä & Teknik -messut Göteborgissa. Matkalle osallistui yritysten- ja kehittämisyhtiöiden edustajia sekä Karelia­ammattikorkeakoulun henkilökuntaa. Matkalle osallistui yhteensä 14 henkilöä.

Ensimmäinen vierailukohde oli Eksjöhus AB:n uusi talotehdas Eksjössä Etelä-Ruotsissa. Eksjöhus on pitkän linjan toimija Ruotsin pientalokentällä. Toiminta voidaan nähdä alkaneeksi jo vuonna 1944. Uuden tehdasinvestoinnin avulla yritys haluaa olla myös mukana kasvavassa kerrostalorakentamisen kentässä.

Växjössä kaupungin edustaja kertoi kunnan puurakentamisen strategiasta ja sen täytäntöön panosta. Vierailukohteina olivat erityyppiset puurakentamisen kohteet asuinkerrostalosta urheiluhalliin Välle Broar -kaupunginosassa. Lisäksi tutustuimme Växjössä Linnaeus Yliopiston metsätieteiden ja puutekniikan tiedekunnan toimintaan.

Viimeisenä matkapäivänä osallistuttiin Trä & Teknik -messuille Göteborgissa. Messut esittelivät laajasti metsään, biopohjaisiin materiaaleihin ja puurakentamiseen liittyviä teknologioita.

Matka oli yksi Karelia­ammattikorkeakoulun Teollisen rakentamisen ratkaisut – arvoketjumallista liiketoimintaa -kehityshankkeen toteutussuunnitelman mukaisia toimenpiteitä. Kehityshankkeen rahoittajana toimivat Pohjois­Karjalan Maakuntaliitto EAKR-ohjelmasta sekä Joensuun Seudun kehittämisyhtiö Josek Oy.

Lue koko matkakuvaus:

Matkakuvaus_Ruotsi_29-31.8.2018