Etusivu » Ajankohtaista » BioPartnerit puustaavat puu- ja biotalousalan yritysten tuotekehitystä
BioPart­nerit puustaavat puu- ja biota­lousalan yritysten tuote­ke­hi­tystä 

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu, Itä-Suomen yliopisto ja Luonnon­va­ra­keskus tiivis­tävät yhteis­työtä

Pohjois-Karja­lassa on pitkät perinteet puunja­los­tuksen alalla. Joensuu on myös tunnettu maail­malla metsiin ja puuhun liitty­västä huippuo­saa­mi­sestaan. Aihepiirin tiimoilta alueella toimii n. 600 tutkijaa ja kehit­täjää eri koulutus- ja tutki­musor­ga­ni­saa­tioissa. Näistä organi­saa­tioista Itä-Suomen Yliopisto, Luonnon­va­ra­keskus ja Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu ovat käynnis­täneet yhteistyön, joka tähtää erityi­sesti monia­laisen osaamisen ja tutki­mus­lait­teis­tojen parempaan hyödyn­tä­miseen sekä yrity­syh­teistyön tehos­ta­miseen.

Alueella toimivien tutki­mus­lai­tosten yrity­syh­teistyö on vielä tällä hetkellä vaati­ma­tonta. Olemassa olevan osaamisen ja tutki­mus­lait­teis­tojen tehok­kaam­massa hyödyn­tä­mi­sessä piilee poten­ti­aalia erityi­sesti yritysten tuote­ke­hitys- ja kaupal­lis­ta­mis­toimien tukemi­sessa. Nyt käynnis­ty­neessä BioPart­nerit ‑hanke­ko­ko­nai­suu­dessa kehitetään tutkimus- ja koulu­tusyk­si­köiden teknisiä valmiuksia ja kette­ryyttä tuottaa palve­luita puutuot­teiden ja biopoh­jaisten materi­aalien kehit­tä­mi­seksi

BioPart­nerit kehit­tämis ja ‑inves­toin­ti­hanke

BioPart­nerit-kehit­tä­mis­hankkeen tavoit­teena on alueen koulutus- ja tutki­musor­ga­ni­saa­tioiden labora­to­rio­ym­pä­ris­töjen käyttö­asteen nosto ja nykyistä kiinteämmän yhteistyön raken­ta­minen käytän­teitä ja viestintää kehit­tä­mällä. Tavoit­teena on tarjota puu ja biota­lousalan yrityk­sille matalan kynnyksen mahdol­li­suutta päästä käyttämään tutki­mus­lai­tosten laitteita ja osaamista omassa kehitys­työssään. Kehit­tä­mis­hank­keessa edistetään yrity­syh­teistyön synty­mistä konkreet­tisten yritys­läh­töisten demon­straa­tioin, joiden avulla tuodaan esille tuote­ke­hi­tys­mah­dol­li­suuksia. Lisäksi hankkeen toteut­tajat kehit­tävät omia käytän­teitään vastaamaan yritys­ken­tältä tuleviin nopeaa reagointia vaativiin palve­lu­pyyn­töihin.

BioPart­nerit-inves­toin­ti­hank­keessa päivi­tetään tutkimus- ja demolait­teistoja sellu­loosan ja puun teollisten sivuvir­tojen jatko­ja­los­tuksen osalta, biopoh­jaisten materi­aalien ja puutuot­teiden mekaa­nisiin ja raken­nus­fy­si­kaa­lisiin testauksiin. Hankkeen inves­tointien arvo on yhtensä n. 700 000 euroa. BioPart­nerit kehit­tämis- ja inves­toin­ti­han­ketta rahoittaa Pohjois-Karjalan Maakun­ta­liitto EAKR-ohjel­masta.

 

Lisätiedot:
Mikko Matveinen
projek­ti­pääl­likkö
050 360 5830
[email protected]