Siirry sisältöön

Puu korkeassa kaupunkirakentamisessa – artikkelikokoelma kuvaa Joensuu Lighthousen toteutusprosessia

Puu korkeassa kaupunkirakentamisessa - artikkelikokoelma kuvaa Joensuu Lighthousen toteutusprosessia

Rakenteilla oleva 14-kerroksinen puukerrostalo Joensuu Lighthouse tulee valmistuessaan tulemaan suomen korkein puukerrostalo. Ennen Lighthousea ei Suomessa ollut rakennettu yhtään yli 8-kerroksista puukerrostaloa. Myös virallisen luokituksen mukaan Joensuu Lighthouse on määritelty poikkeuksellisen vaativaksi rakennuskohteeksi.

Rakennustarkastaja Jukka Hyttinen kuvaa prosessia virkamiesuransa haasteellisimmaksi, mutta samalla erittäin opettavaiseksi

Puu korkeassa kaupunkirakentamisessa – artikkelikokoelmassa kuvataan Joensuu Lighthouse kohteen toteutusta  eri rakennushankkeen osapuolten näkökulmasta. Julkaisu pyrkii kuvaamaan totuudenmukaisesti puun käytön haasteita ja mahdollisuuksia yli 8-kerroksisten kerrostalojen toteutuksessa perustuen Joensuun Lighthousen toteutusprosessiin rakentamispäätöksestä aina toteutusvaiheeseen saakka.

Vaikka Lighthouse-rakennushankkeessa alku oli perinteistä rakennusprosessia raskaampi, on rakennushanke edennyt erittäin kivuttomasti käynnistymisen jälkeen -Jarmo Ojalainen

Julkaisua varten on haastateltu kohteen rakennuttajaa, lupaviranomaista, suunnittelijoita ja rakentajaa. Ääneen pääsevät kohteen rakennuttajan Opiskelija-asunnot oy Joensuun Ellin toimitusjohtaja Jarmo Ojalainen, Joensuun rakennusvalvonnan rakennustarkastaja Jukka Hyttinen, arkkitehtisuunnittelusta vastannut Arcadia Oy arkkitehtitoimiston toimitusjohtaja Samuli Sallinen, rakennesuunnittelija Mika Keskisalo ja pääurakoitsijan edustaja, rakennusmestari Jukka Timonen.

Julkaisuun voi tutustua kokonaisuudessaan oheisesta linkistä.

Lisätiedot:

Ville Mertanen
046 923 1885
ville.mertanen(at)karelia.fi