Onhan keskiviikko 23.5. merkitty jo kalenteriisi? Onhan Joensuun Tiedepuiston osoite valmiina syötettynä autosi tai puhelimesi GPS-seurantaan? Ei hätää – vielä ehtii!
Aika kuluu nopeasti ja viikot vierivät. On uuden, viikoittaisen blogitekstin aika. Tällä kertaa raapaisemme pintaa syvemmälle opiskelijoiden projektitöihin ja katsomme, mitä kaikkea ne pitävätkään sisällään.
IT-tradenomien toisen vuoden kevään opinnot koostuvat pitkälti projekteista. Projektiryhmät ovat saaneet työstää oikeita toimeksiantoja, joista neljässä toimeksiantajana toimii SMErec-hanke. Tämän lisäksi toimeksiantajina ovat Pohjois-Karjalan Vapaa-ajankalastajapiiri ry sekä Oivaltavat hankinnat.
360°-videostriimin toteutus Online-messuille
Projektin tavoite on rakentaa ja järjestää 360°-videostriimi Work Smart -messuille. Etsimme projektissa erilaisia mahdollisuuksia striimin toteuttamiselle ja pääsemme työskentelemään eri teknologioiden ja toteutustapojen kanssa. Toimeksiantaja SMErec-hanke saa projektin avulla tietoa laitteistojen soveltuvuudesta ja käytettävyydestä rekrytointitilanteissa.
AR-sovellus etäosallistujien esittämiseen Online-messuilla
Projektin tavoitteena on esittää etäosallistujat Work Smart -messujen tiloihin hyödyntäen AR-elementtejä eli lisättyä todellisuutta. Tekniikalla vahvistetaan etänä osallistuvien opiskelijoiden verkostoitumismahdollisuuksia fyysisesti läsnäolevien kanssa. Etäosallistujien kanssa on siis mahdollista olla reaaliaikaisessa vuorovaikutuksessa mobiililaitteiden avulla.
Online-messujen verkkosivut
Work Smart -messujen tärkein informaatiokanava on niiden verkkosivut. Tavoitteena on tuoda Work Smart -messut esille siten, että ne herättävät vierailijoiden mielenkiinnon ja tarjoavat riittävästi informaatiota osallistuville.
Online-messujen etäosallistujien messukokemuksen parantaminen
Projektin tavoitteena on kehittää etäosallistujien kokemusta mahdollisimman yhdenvertaiseksi fyysisesti läsnäolevien osallistujien kanssa. Vastuualueeseen kuuluu myös koko messutapahtuman suunnittelu. Tiimi tekee aktiivista yhteistyötä muiden projektiryhmien kanssa.
Lisäksi ryhmän tehtävänä on toteuttaa virallisen tapahtumaan jälkeen tapahtuvat jatkobileet, joissa yrityksien edustajat ja opiskelijat pystyvät jatkamaan verkostoitumistaan rennommassa ympäristössä.
Kalatuskisa -mobiilisovellus
Kalastuskisaprojektin tavoitteena on luoda Kalastuskisa -mobiilisovellus Pohjois-Karjalan Vapaa-ajankalastuspiirille. Sovellus on kalastuskisojen tukemiseen tarkoitettu sovellus sekä ryhmien omien kalastuskilpailujen pelisovellus. Sovelluksessa on merkitty karttaan paikalliset kalastuspaikat sekä niissä esiintyvät kalalajit. Sovellusta voi käyttää myös kilpailujen ulkopuolella ja sovellus antaa käyttäjälle tietoja ja kuvia kaloista sekä ohjeita kalastuksesta.
Oivaltavat hankinnat – tarjouspyynnöt näkyviksi
Projektiryhmän tehtävänä on luoda verkkosivu työvoima- ja yrityspalveluille, jotta yritysten on helpompi löytää valtakunnallisesti julkaistuja tarjouspyyntöjä hankinnoista eri tietolähteistä. Bittiavaruudesta haetaan ja välitetään tietoa käyttäjille uusista ja vanhoista tarjouspyynnöistä, jotta tehokkuus lisääntyisi.
Messuja ovat toteuttamassa myös some-tiimi sekä hostit!