Opinnot

 • Tuleeko sinusta joskus yrittäjä? Toimitko jo nyt yrittäjänä? Puuttuuko sinulta yritysidea, mutta haluaisit kokeilla? Yrittäjyyspolulla yhdistät opinnot ja oman yritysideasi kehittämisen.

  Opintojaksot

  Karelian täydentävien opintojen tarjonnasta löytyy yrittäjyysopintoja hyvin monipuolisesti. Löydät itsellesi kiinnostavia opintojaksoja Peppi-järjestelmän kautta, käyttämällä hakusanoja kuten:

  • ”yrittäjyys”
  • ”liiketoiminta”
  • ”liiketoimintasuunnitelma”
  • ”markkinointi”
  • ”yritystalous”.

  Jos haluat apua yritysideasi kannalta mahdollisimman hyödyllisen opintojakson valinnassa, ota yhteys oman koulutusalasi yrittäjyysvastaavaan.

   

  Harjoittelu ja opinnäytetyö

  Tutkinnostasi riippuen sinulla voi olla mahdollisuus yhdistää harjoittelu ja/tai opinnäytetyö oman yritysidean tai olemassa olevan yrityksen kehittämiseen. Opinnäytetyön tuloksena voi syntyä esimerkiksi yrityksesi liiketoimintasuunnitelma tai voit testata palveluideaasi koeasiakkaiden kanssa.

  Koska harjoittelu- ja opinnäytetyö on hyvin voimakkaasti riippuvainen koulutusalasta, on sinun parasta ottaa yhteys suoraan oman koulutusalasi yrittäjyysvastaavaan.

   

  Polku -yrittäjyysviikko

  POLKU on Pohjois-Karjalan suurin ja monipuolisin yrittäjyystapahtuma. Se kerää yhteen kaikki yrittäjämieliset iästä ja alasta riippumatta kuulemaan huippupuhujia, luentoja ja workshoppeja ja verkostoitumaan yhdessä.

  Viikon mittainen tapahtuma järjestetään vuosittain syyskuun viimeisellä viikolla. POLKU on opiskelijalle ilmainen ja osallistumisesta on mahdollista saada opintopisteitä. POLKU-viikon toteutuksesta vastaa Joensuu Entrepreneurship Society Ry.

  Tutustu POLKUun osoitteessa https://polku.es/

   

  Yrittäjyyden kokeilu NY-harjoitusyrityksen avulla

  Kareliassa voit kokeilla yrittäjyyttä pienimuotoisesti nk. harjoitusyritysten avulla.  Voit ilmoittautua joka vuosi järjestettävälle 10 opintopisteen Vuosi Yrittäjänä -opintojaksolle.

  Vuosi Yrittäjänä -opintojakso on osa valtakunnallista NY Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaa. Opintojakson aikana perustetaan nk. harjoitusyritys, jonka kautta tehdään oikeaa pienimuotoista liiketoimintaan oikeiden asiakkaiden kanssa. Jos suunnittelet esimerkiksi palveluyrityksen perustamista valmistumisen jälkeen, on Vuosi Yrittäjänä -opintojakso erinomainen mahdollisuus kokeilla yritysideaa pienimuotoisesti jo opintojen aikana.

  Löydät Vuosi Yrittäjänä -opintojakson Pepistä ja lisää opintojaksosta voit lukea täältä: http://www.karelia.fi/yrittajyyspolku/opinnot/vuosi-yrittajana/

  Valtakunnallisen NY-ohjelman sivut löydät täältä: https://vuosiyrittajana.fi/

   

  Y-akatemia on intensiivinen yrittäjyysohjelma

  Y-akatemia® on vaihtoehtoinen tapa suorittaa oma tutkinto loppuun ja oppia samalla yrittäjyyttä. Y-akatemiaan haetaan 2.lukuvuoden alussa. Y-akatemiassa eri alojen opiskelijat perustavat yhteiset osuuskuntamuotoiset yritykset, joiden kautta harjoitetaan oikeaan liiketoimintaan oikeiden asiakkaiden kanssa.

  Uutta osaamista hankintaan mm. lukemalla kirjallisuutta, jota sovelletaan käytäntöön omien yritysten kautta. Oppiminen on tiimikeskeistä ja yksi oppimisen menetelmistä ovat säännölliset koko tiimin yhteiset dialogi-keskustelut.

  Tutustu tarkemmin Y-akatemiaan näiden linkkien välityksellä: https://student.karelia.fi/fi/opinnot/Sivut/Y-Akatemia.aspx ja https://www.y-akatemia.fi/