Ajankohtaista

Ajankohtaista asiaa puulämmityksestä tulossa tammikuussa 2023: Puulämpöä 2023- tilaisuus.

Perinteinen polttopuulämmitys on saanut jälleen erittäin merkittävän aseman lämpöhuollossa, kun sähkön hinnan heilahtelulle ei löydy rajoja. Tule kuulemaan ajankohtaista asiaa tehokkaasta ja puhtaasta puulämmityksestä Karelia-ammattikorkeakoulun Wärtsilä- kampukselle tai vaikka etäyhteydellä torstaina 26.1.2023, klo 17:30 alkaen virvokkeiden kera.

Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen

puulämpöä 26.1.2023

——————————————————————————

Astetta alemmas – Energiansäästökampanja on nyt käynnissä koko Suomessa. Kampanjasivuilta löydät paljon vinkkejä energiansäästöön, sekä lisätietoa mm. kampanjakumppanuudesta: Astetta alemmas


Energianeuvonnan vuosipäivä eri paikkakunnilla

Energianeuvonnan alueellinen vuosipäivätapahtuma Pohjois-Karjalassa

——————————————————

——————————————————

Aurinkoenergian päivänpolttavat – sekä muuta asiaa kestävästä energiasta

Maksutonta ja puolueetonta Energianeuvontaa kuluttajille ja yrityksille. Tule kysymään aurinkosähköstä tai -lämmöstä, lämmitysvalinnoista ja tuista sekä energian säästöstä. Energianeuvoja on liikkeellä ja tavattavissa seuraavasti:

Heinävesi 19.4. klo 12-17, Heinäveden kirjastolla

Liperi 21.4. klo 13-18, Liperin kirjastolla

Kontiolahti 25.4., klo 13-18, Kontiolahden kirjastolla

Rääkkylä 28.4., klo 13-18, Rääkkylän kirjastolla

Tohmajärvi 2.5., klo 13-18, Tohmajärven kirjastolla

Voit tulla suoraan paikalle tai varata halutessasi sopivan neuvonta-ajan.

Lisätietoja/Ajanvaraus: 050 570 9419, anssi.kokkonen@karelia.fi

Energianeuvojan kuntakierroksen ajankohdat ja paikat

—————————————————-

Kiinteistön perusparannus webinaari 13.4.

Vuokratalon tai palvelukiinteistön omistaja, onko kiinteistösi lähestymässä perusparannus ikää? Mikä on oikea aika lähteä suunnittelemaan kiinteistön perusparannuksia ja mistä lähteä liikkeelle? Tilaisuus pidetään webinaarina, teams-yhteydellä aiheesta keskiviikkona 13.4. klo 13-14. Ohjelmassa on nettisivun www.perusparannus.fi esittely, tietoa rakennuskannan pitkän aikavälin korjausstrategiasta sekä tamperelaisen Sointu Senioripalveluiden Taatalakeskuksen esittely esimerkkikohteena. 

Ilmoittautuminen:

https://neuvoo.fi/perusparannus-ilmoittautuminen/

—————————————————

Tervetuloa yritysten energia-aamuihin

Maaliskuun aikana järjestetään torstaiaamuisin tiiviitä aamukahviwebinaareja, joissa asiantuntijat alustavat ajankohtaisista energia-asioista. Energia-aamut järjestetään osana Energiaviraston rahoittamaa Alueellista energianeuvontaa ja ne ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Alla olevasta linkistä löydät tilaisuuksien ohjelman sekä linkin ilmoittautumiseen, voit ilmoittautua kaikkiin tilaisuuksiin vaikka samalla kertaa.

Yritysten energia-aamujen ohjelmat ja ilmoittautuminen.

Tervetuloa Taloyhtiöiden energia-aamuihin! 

Alueelliset energianeuvojat järjestävät yhteistyössä helmikuun torstaiaamuisin aamukahveja, joissa paneudutaan kahvikupin äärellä taloyhtiöiden ajankohtaisiin energia-asioihin vierailevien asiantuntijoiden alustamana. Energia-aamut järjestetään osana Energiaviraston rahoittamaa Alueellista energianeuvontaa ja ne ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Energia-aamujen ohjelma ja ilmoittautuminen

Taloyhtiöiden webinaarisarjan ohjelma

—————————————————————————————————

Tulossa heti uuden vuoden alkuun 14.1.2022 infotilaisuus Business Finlandin palveluista julkisille toimijoille (tuet ja julkiset hankinnat). Lisätietoa ja ilmoittautuminen oheisesta tiedotteesta: Business Finland palvelut kunnille

————————————————–


Aurinkoenergian osalta voidaan jo puhua buumista, ainakin mikäli seuraa alan kotimyyntitarjontaa. Hankinnassa kannattaa olla harkintaa ja malttia mukana, puhutaan kuitenkin tuhansien eurojen ja vähintään 30 vuoden investoinnista. Hyvää puolueetonta lisätietoa esim. oheisesta Motivan tiedotteesta, sekä tietenkin Koijarihelpistä Vinkkejä&Linkkejä- sivulla.

—————————————————

Taloyhtiöiden aurinkoenergia tilaisuuden 4.5.2020 materiaalit, sekä myös matskuja muista tilaisuuksista: https://energianeuvonta.fi/koulutukset/

—————————————————