Korkeakoulustartti toimii yhteistyössä muiden alueen ohjaustoimijoiden sekä työ- ja uraohjauspalveluita tarjoavien tahojen kanssa. Opinto- ja uraohjaajien ja muiden ohjauksen ammattilaisten kanssa kehitämme yhdessä nuorten valmennus- ja ohjausmallia. Järjestämme koulutuksia ja työpajoja, joissa valmennuksen ohjausmenetelmiä ja työkaluja lähi- ja etäohjaukseen muotoillaan tarpeiden mukaan.

Verkostojen kautta hankkeen valmennuksiin on ohjautunut osallistujia, ja yhteistyön myötä on vahvistunut myös käsitys hankkeen tarjoaman toiminnan tarpeellisuudesta sekä nuorten että ohjaustoimijoiden näkökulmasta.

Hankkeen valmennuksiin on kutsuttu avoimesti mukaan muita ohjaustoimijoita kehittämään yhdessä valmennussisältöä ja toimintatapoja. Maakunnan ohjaustoimijoille on järjestetty koulutuspäiviä ja seminaareja hankkeen menetelmien hyödyntämisestä. Tällaisen yhdessä toimimisen ideana on ollut jakaa osaamista sekä ajatuksia puolin ja toisin, ja näin myös sitouttaa muita toimijoita kehittämistyöhön sekä varmistaa hankkeen tuotosten ja tulosten leviäminen mahdollisimman laajasti.

Hankkeen keskeisiä yhteistyökumppaneina ohjaustoimijoista ovat olleet mm. Joensuun Ohjaamo, Nuorisoverstas ry ja sen etsivät nuorisotyöntekijät, Joensuun Seudun Erilaiset Oppijat ry, TE-toimisto, Kaski-valmennus ja Verve.

Hanke on jalkautunut aktiivisesti esittelemään toimintaansa kirjastoihin, kutsuntoihin ja varuskuntiin sieltä kotiutuville varusmiehille, sekä erilaisiin työllisyys- ja ura- ja yleisötapahtumiin ympäri maakuntaa.

Hankkeen toimenpiteet toteutetaan yhteistyönä Karelia-ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston kanssa Pohjois-Karjalan alueella. Hanke toimii ajalla 1.1.2018-31.12.2020. Toimintaa rahoittaa Euroopan Unionin Euroopan Sosiaalirahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus.