valmennusk19 300x225 - Korkeakoulustartti-valmennuksessa sytytellään oivalluksen kipinöitä

Hankeharjoittelija Päivi Häkkisen mietteitä Korkeakoulustartti-hankkeesta:

Julkaistu: 1.3.2019

Tammikuun alussa hyppäsin mukaan Korkeakoulustartti-hankkeeseen osana ohjausalan harjoitteluani. Kuluneet viikot ovat olleet intensiivinen matka niihin palasiin, joista oma ura- ja koulutusvalinta koostuu.

Parikymmentä nuorta aikuista on tiistai toisensa jälkeen kokoontunut tutkimaan omia lahjakkuuksiaan, kiinnostuksiaan, unelmiaan ja arvojaan. Onpa kokeiltu myös intuitiivista urahaaveista kirjoittamista ja työstetty analyysia omista resursseista.

Koulutus- ja uravalintaan liittyvää päätöksentekoa voi lähestyä siis monesta kulmasta. Pinnan alla on usein kysymyksiä, tunteita ja tekijöitä, joita on hyvä pysähtyä miettimään tarkemmin. Esimerkiksi aiemmat kokemuksemme vaikuttavat siihen, miten paljon uskomme kykyihimme tänään. Joskus meillä on myös haaveita,   joita emme ole uskaltaneet sanoa vielä edes ääneen.

Mutkien kautta oikealle reitille

Nyt, kun yli 30-vuotiaana aikuisopiskelijana muistelen ensimmäistä koulutusvalintaani liki 15 vuotta sitten, tajuan selvemmin, miten vähäisen tiedon varassa ison päätöksen jouduin tekemään. Olisin luultavasti hyötynyt paljon Korkeakoulustartti-valmennuksen kaltaisesta työskentelystä. Vasta ensimmäisen tutkinnon kesken jättäneenä ja työelämässä monta vuotta oman ”uraidentiteettini” kanssa rimpuilleena, heräsin tarkemmin pohtimaan asiaa omien arvojeni ja sisäisen motivaationi kautta.

Prosessin tuloksena päädyin takaisin koulun penkille ja nyt olen taas askelen pari lähempänä omalta tuntuvaa tietä. Samalla olen yhä vakuuttuneempi siitä, että monenlaiset kierrokset ja kaarrokset – harharetketkin kasvattavat ymmärrystä itsestämme ja elämästä ylipäätään. Niin lattean kliseiseltä kuin se kuulostaakin, usein matka on päämäärää tärkeämpi…Tai ainakin vähintään yhtä tärkeä 😉

Mutta vielä on kevättä jäljellä ja monta valmennus-iltaa edessä. Toivottavasti se tarkoittaa myös monta oivalluksen hetkeä ja kipinän syttymistä valmennusryhmässämme!

Teksti: Päivi Häkkinen, hankeharjoittelija ja tuleva ohjausalan osaaja

20190205 valmennusk19 300x225 - Korkeakoulustartti-valmennuksessa sytytellään oivalluksen kipinöitä