Korkeakoulustartin syksyn 2020 kuulumiset

 

kuvakortti 00201 300x200 - Korkeakoulustartin syksyn 2020 kuulumiset

Kesä toi hankkeellemme positiivisia uutisia; Korkeakoulustartille myönnettiin jatkoaikaa vielä vuoden 2020 loppuun saakka!😊 Hanke jatkaakin parhaimmillaan aktiivista toimintaansa ja meillä Korkeakoulustartin työryhmässä tekemisen into loppuvuodelle on  valtava! Korkeakoulustartin syksy ja talvi 2020 tarjoavat paitsi jatkoa valmennuksillemme, myös uusia julkaisuja sekä sisältöjä ohjaustoimijoiden käyttöön.

Hankkeemme syksy käynnistyy lokakuun alussa alkavalla Kohti korkeakouluopintoja -valmennusryhmällä nuorille. Valmennus on jatkoa aiempien valmennustemme sarjalle ja se pohjautuu niille hyväksi havaituille käytännöille, jotka aiemmissa valmennuksissamme on kehitetty ja ryhmien kanssa toimiviksi testattu. Valmennus on tarkoitus toteuttaa lähitoteutuksena, joka sisältää myös etäosallistumismahdollisuuden halukkaille. Etäosallistumisen kautta valmennukseen voi ottaa osaa näppärästi vaikka kotoa käsin läppärin, tabletin tai älypuhelimen ääressä. Syksyn muuttuva koronatilanne huomioidaan jatkuvasti suunnittelutyössämme ja valmennuksessa voidaankin tarvittaessa siirtyä ketterästi myös kokonaan etätoteutukseen tarvittaessa. Seuraamme tiiviisti viranomaisten ohjeistuksia asiassa ja tavoitteenamme on tarjota laadukasta valmennusta ja koulutusta riippumatta siitä, osallistutko lähitoteutuksella vai etäyhteyden välityksellä jostain muualta.

Nuorten valmennuksen lisäksi järjestämme loppuvuodesta koulutustapahtuman maakunnan ohjaustoimijoille. Tämän koulutuksen tarkoituksena on perehdyttää ohjaustoimijat hankkeen aikana kehitetyn Palaset Paikalleen -uraohjausmallin käyttöön ja muutenkin välittää hankkeen aikana syntyneitä hyviä käytäntöjä eteenpäin. Tästä päästäänkin hankkeen loppupuolen keskeiseen osioon eli siihen, että hankkeen verkkosivuista muokataan tieto- ja materiaalipankki, joka on avoimesti kaikkien käytettävissä. Verkkosivujen ”Materiaalit”-osiosta löytyviä kokonaisuuksia täydennetään ja sivuston rakennetta selkeytetään, niin että sivustosta tulee hankkeen päättyessä mahdollisimman helppokäyttöinen ja selkeä tietopankki kaikille asiasta kiinnostuneille.

Tähän tietopankkiin liittyy olennaisesti myös hankeen Palaset paikalleen – Vaihtoehdoista valinnoiksi

Urasuunnittelumalli ja sen työvälineet -loppujulkaisu. Tästä loppujulkaisusta löytyvät kaikki valmennuksissa käytetyt tehtävät sekä muita valmennuksen aikana hyväksi havaittuja käytäntöjä sekä hieman taustatietoa uraohjauksen eri aihepiireistä. Tehtävät pohjautuvat hankkeessa kehitettyyn Palaset Paikalleen -uraohjausmalliin. Loppujulkaisun tarkoituksena on, että sitä voidaan käyttää joustavasti nuorten uraohjauksen apuvälineenä. Julkaisu on kuitenkin koostettu niin, että urasuunnittelusta kiinnostunut henkilö voi tehdä tehtäviä myös itsenäisesti joko kokonaisuutena tai sitten keskittyä itseään kiinnostavien osa-alueiden kehittämiseen tehtäviä valikoiden.

Hankkeen aikaisemmin julkaisemat Korkeakoulukortit tullaan myös julkaisemaan painettuna korttipakkana. Nämä painetut kortit ovat hyvä apu ohjaustilanteissa, joissa nuoren ura- ja koulutusvalintoja pohditaan yhdessä. Korttien avulla nähdään nopeasti, millaisia kiinnostavia ammatteja on olemassa, missä niitä voi opiskella ja millaiseen työhön kyseisellä tutkinnolla voi hakeutua. Palaset paikalleen -uraohjausmallista on tulossa myös pelillistetty versio verkkosivuillamme pelattavaksi. Pelillistäminen tuo uuden interaktiivisen tavan urasuunnittelun tekemiseen ja sisältää samat keskeiset uraohjausmallin osiot helposti läpikäytävässä pelimäisessä muodossa.

Kuten kaikesta yllä luetellusta toiminnasta ja materiaalista voikin päätellä, Korkeakoulustartille on tulossa aktiivinen ja toiminnantäytteinen loppuvuosi😊 Seuraa meitä sosiaalisen median kanavillamme sekä täällä verkkosivuillamme, niin kuulet ensimmäisenä hankkeen uusimmista valmennuksista, koulutuksista ja julkaisuista.

Pidetään toisistamme huolta hankalissakin poikkeusoloissa, eikä anneta koronan estää meitä nauttimasta syksyn tuomista uusista mahdollisuuksista.

Hyvää alkanutta syyskuuta teille kaikille toivottaa Korkeakoulustartin työryhmä!