Julkaistu 8.8.2019.

Hankkeen seuraava Kohti korkeakouluopintoja -valmennusryhmä nuorille alkaa tiistaina 27.8. klo 16 Itä-Suomen yliopiston tiloissa, salissa F210.

Ennen sitä on hyvä hetki katsahtaa menneeseen. Moni valmennuksessa mukana ollut sai kesällä postia korkeakoulusta. Tulosten varmistuttua otin yhteyttä viime kevään valmennuksessa olleisiin ja selvisi, että ilahduttavan moni sai toivomansa opiskelupaikan korkeakoulusta! Onnittelut vielä heille!
Yhtä iloiseksi tulin myös niistä keskusteluista, joissa todettiin, että opiskelupaikkaa ei vielä tällä kertaa tullut, mutta hakijalla on jo nyt selvät suunnitelmat syksyä varten, esimerkiksi opiskelu avoimessa korkeakoulussa.
Voimme todeta, että hankkeen tulokset ovat varsin hyviä! Tavoitteenammehan on, että osallistuja löytää itselleen sopivan korkeakoulualan, johon hakea, tai että hän löytää myös uusia vaihtoehtoja ja reittejä päästä kohti unelmien korkeakoulua.

”Valmennukseen kannatti osallistua”

Keräämme jatkuvasti palautetta osallistujilta ja muokkaamme valmennuksen sisältöä sen avulla. Valmennus rakentuu neljän pääteeman ympärille: itsetuntemus, työelämätietous, korkeakouluopiskelutietous sekä valintojen tekeminen. Lisäksi ennen valintakoetta prepataan mm. pienryhmissä ja harjoitellaan mahdollisia haastattelutilanteita varten. Mitkä asiat siis koettiin hyödyllisiksi edellisessä valmennusryhmässä? Mm nämä asiat saivat kiitosta:

  • Pienryhmissä työskentely
  • Vertaistuki ja sosiaalistuminen
  • Kivaa tekemistä välivuodelle
  • Uudet kaverit
  • Kiinnostavat työpaikkavierailijat

Ja tällaisin kommentein osallistujat kertoivat omista kokemuksistaan:

”Auttoi laajentamaan omia vaihtoehtoja, koska valmennuksessa sai tietoa eri opiskelupaikoista.”

”Löysin alan ja vaihtoehto B:n valmennuksessa, vierailijoiden ja tutustumisten kautta.”

”Hyötyä VAKAVAan valmistautumisessa.”

”Ei mitään huonoa sanottavaa valmennuksesta!”

Saimme siis suorastaan huikean hyvää palautetta, eli osallistujat ovat kokeneet hyötyvänsä valmennuksesta. Näiden palautteiden jälkeen on mukava jatkaa uuteen syksyyn uuden ryhmän kanssa!

 

Teksti: Niina Pennanen, projektipäällikkö